• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
m.lukanov1951 - специалист
ivanovbg написа:
stanka7a написа:
Radoslaw както всяко едно българче така и аз искам да ми е евтино отоплението и супер много съм зарибен от проекта на ttttttd утре ще пробвам и ще споделя как се държи горелка.....ясно ми е че топло без пари няма ама то си ние черта....относно напрежението в темата съм твърдо против нападките,караниците и от сорта..........
Колега, а някакъв примерен чертеж на твоя Стропува можеш ли да ми пратиш? Или поне някакви насоки да си сделам един. Идеята ми харесва, но ми е много скъп като инвестиция.
Колега,ivanovbg влез в www.forumhouse.ru ,добре е да се регистрираш,(много е лесно),по средата на страницата ще видиш "Котли,котелно оботудване и горелки към котли",цък на Твърдотопливни котли ,там на страница 26 ще намериш,"Самоделни котли по мотиви Стропува-2" , влизаш и там има подробен чертеж за изработка на такъв котел.

Весели празници на всички! :partyman:
stanka7a - напреднал
Здравейте приятели вчера пробвах гравитачната горелка която направих по картинки и фантазия и работи мн стабилно.
Теста отне около 4 часа като на 28 мин котелът направи 75 градуса без помпа, с помпата обаче спадна до 45 и там пусна корени...разхода ненадвишаваше 500гр на час и направо ме учуди самото горене и изгарянето на пелетите...нямаше една неизгоряла пелетка само пепел и уникален син пламък........сутринта разговарях с автора на темата (да си жив и здрав пичага) обясних кое как защо и стигнахме до извода че съм направил малко грешки относно размера на тялото разположението на кошничката и т.н.........относно катрани шлака и всякакви нечистотий заявявам че изобщо неприсъстват в котела или горелката....тя (горелката) единсвено смени цвета си.
Поздрави и весело изкарване на празниците :)
Морозов - специалист
станка7а,ПРИЯТЕЛЧЕ :partyman: НА котел ли е твоята горелка и от нераждавеика ли е :?
stanka7a - напреднал
Морозов да на котел Stropuva s20 и не от черно желязо е по простата причина че беше пробна :)
Морозов - специалист
Значи с ВИАДРУСА22,Неби трябвало да имам проблем,само с прорязването на вратичката :? щото е двоина таия пущина а е от чугун маиче :?
stanka7a - напреднал
Морозов за мен най-удачно би било да я монтираш на мястото на клапата за подаване на въздух с 4 болта м6 (така я монтирах и аз и малко силиконче victor reinz) за да не се съсипва врата или ако ти се занимава направи си директно друга вратичка :)))).................иначе виадруса трябва да побеснее с такава горелка с толкова оребрения
Морозов - специалист
Клапата е най-отдоло и фактически е под скарата :? Незнам дали ще се събере самата муцуна на горелката :?
ivanovbg - майстор
stanka7a написа:
Здравейте приятели вчера пробвах гравитачната горелка която направих по картинки и фантазия и работи мн стабилно.
Теста отне около 4 часа като на 28 мин котелът направи 75 градуса без помпа, с помпата обаче спадна до 45 и там пусна корени...разхода ненадвишаваше 500гр на час и направо ме учуди самото горене и изгарянето на пелетите...нямаше една неизгоряла пелетка само пепел и уникален син пламък........сутринта разговарях с автора на темата (да си жив и здрав пичага) обясних кое как защо и стигнахме до извода че съм направил малко грешки относно размера на тялото разположението на кошничката и т.н.........относно катрани шлака и всякакви нечистотий заявявам че изобщо неприсъстват в котела или горелката....тя (горелката) единсвено смени цвета си.
Поздрави и весело изкарване на празниците :)
Твоята горелка 60х60 ли си я направил или по голяма? И на мен бойлера го загрява за около 30 мин почти до кипене.
От колко дебела ламарина си направил гребенчето отпред. Моето беше от 2мм и почна да се топи накрая от зор :lol:
stanka7a - напреднал
горелката е 80х80 то си е профил а кошничката и гребенчетата са от 3мм......при мен е доста повече водата от боилера
на 6 започвам работа ще направя една с по-големи размери както се разбрахме с автора и ще пиша как се даржи ако е сичко ок я пускам от нераждавейка и забравям
ivanovbg - майстор
А самата кошничка? Аз нямам корпус на горелката. Кошничката е и корпус.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: