На оргиналната ,корпосът не е ли двоен с цел
запазване на температурата около кошничката 

ivanovbg написа:А самата кошничка? Аз нямам корпус на горелката. Кошничката е и корпус.Както се беще изразил автора на темата ,не четете между редовете<не че има кой знае ,какво да се чете ,но все пак.една от малкото снимки ,която той показа ,двете решетки и часта където излиза пламъка са от неръждавейка.Преди 15 години ,пуснах ,една фабрика за кафе на един мой познат.горелката ,която пече кафето е нафтова и развива доста голяма температура.Защитата на барабана с кафето е един цилиндър направен от CrNi стомана.понеже тогава имаше голям глад за кафе ,фабриката работеше на 24 часа.Та този барабен ,успя да устиска една година.Черната ламарина ,от която естествено първо направихме този цилиндър устиска ЕДИН ден.Сле д това се разпадна ,като пясък.Следващата направена от неръждавейка ,май устиска 3 месеца.Докато не бе направена професионално от топлоустойчива CrNi стомана.Разказвам ви това за да ви кажа от неръждавейка до неръждавейма има разлика.Вижте стоманата ,която предлагата руснаците.Просто съветваm AISI 309,310,които евентуално биха устискали на открития огън.всякаква черна ламарина,ще се изкриви,освен ако не я охлажадате с вентилатор.Между другото исках да попитам ,защо нито един не опита да регулира подаването на въздух с вентилатор.ей така от интерес.
joro39 написа:аз мисля да пробвам и с вентилатор ,но ми трябва нещо подобно ;Predi godina ,ги бях намерил тези вентилатори.бях го написал по напред.цената беще 130 лв.но закриха магазина.Сега по празниците едва ли ще го намеря,но след тях ,ше дам актуална информация има ли ги на каква цена., но с двигател.Прикачен файл:38895473_1_585x461.jpg
joro39 написа:аз мисля да пробвам и с вентилатор ,но ми трябва нещо подобно ;Спокойно можеш да пробваш с вентилатор от стара микровълнова, или с вентилатор от парно на кола. Даже второто е за предпочитане, че лесно се прави с регулируеми обороти., но с двигател.Прикачен файл:38895473_1_585x461.jpg
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: