• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Sharkolia - специалист
Ако можеш да ми обясниш тва е ПВ на Тигъра 125A (100%), 140A (60%) ,а тва е ПВ на Бестера 15% - 165 A имат почти еднакви ампери чешката е с 150А ,а полската с 160А така чисто лаишки ми се струва ,че чешката може да кара по-дълго време.
Ако вземем ,че с чешката на 140А мога да карам 6 минути без пауза , полската на пълна мощност (което разбрах ,че не е желателно ) само минута и половина?
Аз ли нещо се омотах тука в тея ампери незнам ?
Цените им са еднакви
agj - майстор
Sharkolia написа:
Ако можеш да ми обясниш тва е ПВ на Тигъра 125A (100%), 140A (60%) ,а тва е ПВ на Бестера 15% - 165 A имат почти еднакви ампери чешката е с 150А ,а полската с 160А така чисто лаишки ми се струва ,че чешката може да кара по-дълго време.
Ако вземем ,че с чешката на 140А мога да карам 6 минути без пауза , полската на пълна мощност (което разбрах ,че не е желателно ) само минута и половина?
Цените им са еднакви
ПВ-то на Тигъра -125A (100%) означава че на 125Ам ще работиш без прекъсване т.е. на 100%
А 140A (60%) означава че ще работи 6 мин. и ще почива 4 мин.- понеже този цикъл се измерва за 10 мин.
А ПВ-то на Бестер-а 15% - 165 A е точно така като си го разбрал -1,5мин.ще работи и 8,5мин.ще почива.
Така че Бестер-а е абсолютна хоби машина!Много слабо ПВ!
Последна промяна от agj на вт дек 24, 2013 1:56 am, променено общо 2 пъти.
Sharkolia - специалист
agj написа:
Sharkolia написа:
Цените им са еднакви
ПВ-то на Тигъра -125A (100%) означава че на 125Ам ще работиш без прекъсване т.е. на 100%
А 140A (60%) означава че ще работи 6 мин. и ще почива 4 мин.- понеже този цикъл се измерва за 10 мин.
А ПВ-то на Бестер-а 15% - 165 A е точно така като си го разбрал -1,5мин.ще работи и 8,5мин.ще почива.
А има ли значение от градусите ,гледам ,че харабийските марки ги дават на 40 градуса ,а при тези двете се пази в тайна? :-D Освен ако 40 градуса не е стандарт и той трябва да се подразбира.
agj - майстор
Sharkolia написа:
agj написа:
Sharkolia написа:
Цените им са еднакви
А има ли значение от градусите ,гледам ,че харабийските марки ги дават на 40 градуса ,а при тези двете се пази в тайна? :-D Освен ако 40 градуса не е стандарт и той трябва да се подразбира.
Да ,40 градуса е стандарт, поне за марковите машини! На някой машини дават ПВ- и при 20гр.и при 40гр.Но ако не e изрично упоменато ,трябва да е при 40гр.по стандарт .
Разрових сайта чак до последната страница и се натъкнах на тази машина - KITin 165
(http://allegro.pl/spawarka-inwertorowa- ... 72091.html)
Такива са продават и в България но тук са по скъпи ! :shock:
ПВ-то на KITin -на е това:
Cykl pracy przy 100% 95 A
Cykl pracy przy 60% 120 A
Cykl spawania podczas max. I 45%
Тук имаш по голяма максимална мощност -160Ам на 45% , но малко по-слаба мощност за работа на 100% -95 A!
Така че избора е твой!
dragozow - майстор
Интересното обаче е че, и нас ни споменават като държава в която тая стока се продава ,но пък нашите търговци май изобщо не знаят за тази марка!Или по вероятно келепира от вноса на тези машини е по малък !
Имат си представите, вече какво има при него трябва да се провери:

Код: Избери всички

EUROMARKET-BRD LTD.
"51,A.LIAPTCHEV BLVD,MLADOST1"
SOFIA , BG
BG
BG-1784
Phone:+359-2-9767101 
Това е най-големия производител на заваръчна техника в света. Ако може да си позволиш, скачай.
Sharkolia - специалист
dragozow написа:
Интересното обаче е че, и нас ни споменават като държава в която тая стока се продава ,но пък нашите търговци май изобщо не знаят за тази марка!Или по вероятно келепира от вноса на тези машини е по малък !
Имат си представите, вече какво има при него трябва да се провери:

Код: Избери всички

EUROMARKET-BRD LTD.
"51,A.LIAPTCHEV BLVD,MLADOST1"
SOFIA , BG
BG
BG-1784
Phone:+359-2-9767101 
Това е най-големия производител на заваръчна техника в света. Ако може да си позволиш, скачай.
Скъпо ми е за тях ,така си мисля до 1000 злоти/500 лева да дам ,а Бестерка за 5 стотачки няма показателите на тигъра и кутрайбера от същата цена.
reingar-x - специалист
Тук в форума имаме колега който ползва точно такъв модел на Kitin 165,и много пъти е споменавал ,че е добра машина.Даже имаше написано в тема някъде из форума,беше публикувал снимки без капаци както и това ,че беше го сравнявал с Fronius transpocket 1500.Даже сега в Чехия е на цена 225 евро с кабелите без тях е 190,тук в нашата родина е 770лв само машината.
Sharkolia - специалист
reingar-x написа:
Тук в форума имаме колега който ползва точно такъв модел на Kitin 165,и много пъти е споменавал ,че е добра машина.Даже имаше написано в тема някъде из форума,беше публикувал снимки без капаци както и това ,че беше го сравнявал с Fronius transpocket 1500.Даже сега в Чехия е на цена 225 евро с кабелите без тях е 190,тук в нашата родина е 770лв само машината.
В нашата родина се продава и полски кашкавал и немско бяло саламурено сирене. Кво да ти кажа повече за държава която неможе да защити своите продукти ,а дори ги внася от държави където за тези неща са чули едва след 10. IX. 1989г.
Сори за оффа :-D
Незнам колко му е цената от самият производител ала тук му искат 999 злоти ,а по днешният курс 225 евро са = 934,02 PLN . Разликата е 65 зл. или 32,50лв. Не е малко като сума ала не и много когато даваш за техника с подобна цена.
Така си мисля ,че производителят/главният дистрибутор ще да дава и по-ниска цена.
Да вземем полската цена която е 1000зл. в БГ = 500лв е къде ве майна 270лв отгоре ,ся някой ще каже ама транспорта. Горе колегата от Агромаркет каза от БГ до ПЛ 65лв през куриерска фирма ,е колко струва един ТИР със стока до БГ ? Аз съм готов да се обзаложа ,че е далеч по-ниска цена.Но да сложим едни 70 кинта от тези 270лв и кво става 200 кинта отгоре на цена дето е магазинна в друга държава с по-висок стандарт от нашенският.
Още ли има хора дето не вярват ,че всичко в БГ е най-скъпо ,а възнагражденията най-преебани?
Незнам тука вината на лакомите търговци ли е или държавата е абдекирала от всичко друго освен да пази маститите свини в парламента от линч?!
pansim - майстор
Sharkolia написа:
Кво да ти кажа повече за държава която неможе да защити своите продукти
държавата е абдекирала от всичко друго освен да пази маститите свини в парламента от линч?!
Колко много истина има в тези две изречения!
dragozow - майстор
Горе колегата от Агромаркет каза от БГ до ПЛ 65лв през куриерска фирма ,е колко струва един ТИР със стока до БГ ?
Стандартен европалет излиза около 390 лв без ДДС, аз често возя от Płochocin до София. Куриерите винаги са по-скъпи и по-бързи. Има и нещо друго, зависи от мащаба на търговията. От Германия поръчвам машини и плащам транспорт 20 евро на машина през акаунта на немския търговец, в България съм питал UPS, DHL и др...казват че сме малък пазар..цената на същото става 50-60 евро.
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: