• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
fox_vt - майстор
Ако е стоманизирана пластина може и да не успее да я скъса толкос лесно.Вариант е ако имаш електрожен подръка да си направиш от две шини една "ножица" като накрая на шините заварени две парчета които да се подпъхнат под пластината при затварянето на ножицата.Вероятно няма да разбереш какво искам да ти кажа :) Нещо такова
Прикачен файл:
23.jpg
23.jpg (7.43 KиБ) Видяна 1526 пъти
255388 - специалист
fox_vt написа:
...
Това е вариант. Имам електрожен и ако се стигне до там ще заиграе и той. Иначе ламарината е доста твърда, май наистина е усилена. Тия японци, думи немам, по тоя мотор всичко със зор излиза. Правено е като за последно. А после и новата чашка трябва да я мисля как ще се набие симетрично...требе некъв стабилен дорник да се прави.

Утре ще отида до едно сервизче за скутери да видя дали не са изнамерили някакъв способ - до колкото знам често разколачват същия модел. Ако не ще се пробвам с тая "ножица". То ще трябва ножицата да се направи, да се разкрачи под ламаринката и тогава да се застопори на разкрач малко по-малък от диаметъра на отвора в капака и после да се фиксира - най-добре пак със заварка. По средата, на разкрача, може да се сложи и някаква планка, върху която да се млати с длето и чук от другата страна на капака, като помощник същевременно придържа ножицата да се движи симетрично навън...
ESPACE - майстор
Помисли за предложението на todortv за инерционния чук. Това за мен е лесния начин.
255388 - специалист
ESPACE написа:
Помисли за предложението на todortv за инерционния чук. Това за мен е лесния начин.
Не разбрах обаче как ще вкарам шайба с по-голям диаметър под ламаринката (фактически между нея и алуминиевия капак), след като тя е ограничена и от двете страни с еднакъв диаметър отвори? Няма как физически да се навре. Единственото, за което аз се сещам в момента е шайба с променлив размер, която да влезе през по-малкия отвор, да се разшири впоследствие и да обхване дъното на ламаринката - ножиците; специалния дорник, който се разтяга като дюбел и т.н.
todortv - майстор
255388 написа:
ESPACE написа:
Не разбрах обаче как ще вкарам шайба с по-голям диаметър под ламаринката (фактически между нея и алуминиевия капак), след като тя е ограничена и от двете страни с еднакъв диаметър отвори? ....
Ами завари шпилката или шайбата за тази ламарина и с два удара ще излезе...
bulhomes2 - майстор
Ако няма разни гуми и пластмаси или вероятно закалявани места - нагрей корпуса с нещо! Газова горелка, бензинова лампа, бих пробвал и с детайла във фурната на макс... Температурното разширение на алуминия (отвора) е по-голямо от това на стоманата (металната част) и би трябвало да разхлаби стегнатостта.
  • 1
  • 2

Тема "Отстраняване на пресован детайл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: