Всички въпроси за вилата.
ferrari4456 - специалист
Аз слагам бутилка с газ и маркуча в дупката. :wink:
hidrazin - майстор
ferrari4456 написа:
Аз слагам бутилка с газ и маркуча в дупката. :wink:
Слабичко идва с газта. Не летят толкова далече. :-D
:partyman:
Бат Иво - специалист
Моята основа е 30/50 с желязо º16 пет пръта три от долу два от горе с бигли -6мм през 25см. Бетон подсилен за плочи и тригери .Вибриран с иглен вибратор ! Аз мисля че това няма да се спука никога ама .........
filmatoplo - майстор
Зависи от много неща , най напред план от архитект , ако не за теб то поне погледни на комшията , дълбочината съобрази с терена -ако ще минаваш през насип , бивши ями и подпочвени води и др - се копае до по здраво .В основата задължително пояс с бигли по проект но не по малки от 50 см височина , марка бетон и номер желязо не се пести :wink: .Има различни методи на основи -единия е полагане в изкопа на ломен камък и бетон до кота терен и после се прави пояс с армировка , втори вариант -директно в изкопа се поставя армировка за пояс и се залива с бетон .Ако над основата ще има висок зид , то прави колони през 1,50-2 метра , горе задължително пояс 10-15 см с бигли и основно надлъжно желязо. :wink:
stancho123 - специалист
Миналата година бутнах стара къща между два парцела и сега трябва да направя ограда.Баща ми е правил основи за плътна ограда доста широки и дълбоки и отгоре е сложена мрежа с мисълта да се среже и сложи плътна ограда.
Аз кофража ще го направя заедно с дупката, ама ме интересува каква трябва да арматурата?Мислех докато е още малко и не толкова голям наклона оградата да е на 80см дълбочина и вече на голямото нанадолнище на 100см.
Ама за арматурата ми трябва помощ каква да е.
Последна промяна от stancho123 на ср яну 01, 2014 12:00 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
stancho123 написа:
... оградата да е на 80км дълбочина...
Ама за арматурата ми трябва помощ каква да е.
Бая арматура ще трябва ама да ти предложа-електрозаварена мрежа 6мм. око/отвор/ 10/10см.Разкрояваш я с флекса или ножица на каквато дълбочина ти трябва като армировката трябва да е двойна и раздалечена една от друга.
Caxo - специалист
А да попитам ако на 30-40см открием пясъчник(нещо такова скалоподобно :? ) има ли нужда да се копае до нивото на замръзване 80-100см ?
VLADO66 - майстор
Caxo написа:
А да попитам ако на 30-40см открием пясъчник(нещо такова скалоподобно :? ) има ли нужда да се копае до нивото на замръзване 80-100см ?
Не
ferrari4456 - специалист
Вчера отидох на вилата и изпаднах в шок, като видях, че част от оградата ми е подала.То е разделено на пана и между тях колони.Е да кажем 4метра от оградата се е изместила леко и се е наклонила леко.Широчината на оградата е 25см и дълбочина 80см, като 60см са вътре.Къде да търся проблема и какво да предприемам?

Понеже помислих, че подпочвените води са го причинили погледнах в шахтата на водомера и имаше само 10см вода отдолу, а обикновенно се пълни до половината, а сега е направо празна.
hidrazin - майстор
Дай повече подробности. Това което е в земята от какво е направено, има ли връзки между колоните, каква е почвата и терена. Доколкото разбрах дълбочината на основите е 60 сантиметра? Качи някоя снимка.
:partyman:

Тема "КОЛКО ДЪЛБОКИ ДА СА ОСНОВИТЕ ЗА ОГРАДА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: