Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BARD - специалист
kok написа:
Лазаре кази нещо по темичката :)
Какво да ти каже Лазар,ти от това което ти показах ако не можеш да вденеш за какво става въпрос и Лазар не може ти помогна.В една друга тема има и чертеж с размерите на топлообменника .
Andri01 - майстор
Да "раздрусаме " малко старата тема. Бях писал по горе,че смятам да правя серпентина около димохода и т.н. Е,вече е направена и работи много добре. В един друг форум / "Професионален форум за строителство и ремонти"/ един многознайко-Академил,ме уверяваше ,че няма да стане. Даже модератора ми изтри мненията/оня го имат за корифей там и никой не може да му противоречи/. С една дума,ако някой се интересува от този начин на отопление на бойлер,мога да помогна с нещо.
LazarGanev - "Велик майстор"
kok написа:
Лазаре кази нещо по темичката :)
Съжалявам, чак сега видях темата, сигурно си се оправил :?
stamenov1 - специалист
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5IRLVCJ1olA[/youtube]
Интересно ми е дали по показания начин на затопляне, става циркулация без помпа в затворена система с две серпентини. Едната на комина, другата в бойлера. Гледам, че има възвратен клапан, може би трябва да се добави и мембранен разширител. Ако работи отпада нуждата от помпа и най-вече UPS като спре тока.
Той, човека си обяснява теорията, но с този език нещо не се разбирам много много.
Andri01 - майстор
Ако бойлера е над нивото на серпентината ,ще има естествена циркулация. Принципа ще е същия като при слънчевите колектори при които има денивелация колектор-бойлер. Само ще трябва РС за избягване на прегряването.
stamenov1 - специалист
Доколкото схващам се използва пара, за да се задвижи системата.

Тема "Това дали ще работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: