Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
STEPER - специалист
На Всички съфорумци ЧЕСТИТА КОЛЕДА
и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ :partyman: :santa:

Прикачен файл

Рождество Христово.jpg
Рождество Христово.jpg (87.72 KиБ) Видяна 2951 пъти
dobrinski - специалист
Весели празници и от мен! :)
cvettomirr - специалист
Весели празници и от мен.
Вече съм си в България и имам кирилица.
Днес следобяд ще постна снимка на нещата които съм закупил за моята машина. Само очкавам шпиндела да пристигне от ибей. Направо незнам от къде да я започвам. Закупил съм профил 6*6 метален за конструкцията и от утре я започвам, че днес са празници. Имам всичко налично без съединителите за моторите които ще трябва да изработя при стругарофрезист при мой близък.
Само че немога да се спра на точния вид съединител. Моторите са големшки 5,6А 7,8nm. Оста на ротора им е 13мм. Та приеимам идеи за съединителите. И другото нещо което ми трябва са лимит суитч изключватели от къде да ги взема от БГ. на добра цена.
valkovv - помощник
cvettomirr написа:
Весели празници и от мен.
Вече съм си в България и имам кирилица.
Днес следобяд ще постна снимка на нещата които съм закупил за моята машина. Само очкавам шпиндела да пристигне от ибей. Направо незнам от къде да я започвам. Закупил съм профил 6*6 метален за конструкцията и от утре я започвам, че днес са празници. Имам всичко налично без съединителите за моторите които ще трябва да изработя при стругарофрезист при мой близък.
Само че немога да се спра на точния вид съединител. Моторите са големшки 5,6А 7,8nm. Оста на ротора им е 13мм. Та приеимам идеи за съединителите. И другото нещо което ми трябва са лимит суитч изключватели от къде да ги взема от БГ. на добра цена.
Честитледаа Коледа!

Съединители, като тези от снимката според мен са идеални за тези мотори, стита майстора с който разполагате да може да ги изработи. Отворите на фланците твябва да са съобразени с диаметрите на мотора и вала.

Прикачен файл

SV400294.JPG
SV400294.JPG (75.15 KиБ) Видяна 2827 пъти
cvettomirr - специалист
майстора ще ги изработи без проблем, ама по-подробни снимки в разглобен вид на съединителите и ако имаш някакъв чертеж ще е супер.
valkovv - помощник
cvettomirr написа:
майстора ще ги изработи без проблем, ама по-подробни снимки в разглобен вид на съединителите и ако имаш някакъв чертеж ще е супер.
За съжаление не располагам с чертежи на съединителите.
Опитах се дa дам идея, както поискахте.
cvettomirr - специалист
Eто и малко снимки на моите части за машината.
Имам някои неяснотии за което се надявам на вашата помощ. Относно драйвера отстрани има едни джъмпери и незнам те трябва ли да се местят в какво положение трябва да бъдат. Как да свържа моторите паралелно и какъв модел и от къде да закупя limit switch датчици. От утре започвам шасито и така по етапно. Чакам и шпиндела да пристигне до няколко дни от Англия. Моторите са си тежки към 4,5кг са 5,6А 8,7nm - 4 бр.

Прикачен файл

PC270282.JPG

Прикачен файл

PC270280.JPG

Прикачен файл

PC270276.JPG

Прикачен файл

PC270274.JPG

Прикачен файл

PC270273.JPG
cvettomirr - специалист
И такъв маркуч не мога да намеря по сайтовете в бг, ако тякой знае къде ги има и евтини кабеловодещи нека пише.

Прикачен файл

cnc marku4.JPG
cnc marku4.JPG (12.48 KиБ) Видяна 2742 пъти

Прикачен файл

cnc marku4.JPG
cnc marku4.JPG (12.48 KиБ) Видяна 2742 пъти
dobrev - специалист
cvettomirr написа:
И такъв маркуч не мога да намеря по сайтовете в бг, ако тякой знае къде ги има и евтини кабеловодещи нека пише.
Напълно в стила на форума:
1. Купуваш комплект отверка с удължител.
2. От удължителя изваждаш стоманеното жило с накрайниците.
3. Вкарваш шлаух ф6 с монтиран дросел за регулиране.
4. В края на шлауха вкарваш и залепяш дюза с подходящо ф и ГОТОВО!!!

Прикачен файл

DSC00254.JPG

Прикачен файл

DSC00253.JPG

Прикачен файл

DSC00252.JPG
dobrev - специалист
За кабеловодещи вериги погледни в ЕХНАТОН - http://www.akhnaton.biz/bg/products/kab ... otktit-tip
или ЕХОРОР - http://www.exoror.com/TP.htm
При избора на кабеловодещи вериги не е лошо да се мисли в переспектива и да се избира малко по голяма от нужната в момента. После да има място за още някой кабел - я за осветление, я за още нещо.
ЕХОРОР предлагат и съединители - http://www.exoror.com/MKSC.htm но за ос 12.7мм
УСПЕХ!!!
И една закачка - като гледам параметрите на моторите ще можеш да движиш малък електрически влак или трамвай :lol:

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: