Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
skuzo - специалист
Здравейте,тавана е каратаван направил съм го с двойна скара но проблема ми е че имам дупка в тавана(капандура)да се качвам на тавана как да я съчетая с гипскъртона.
colyo - специалист
Прикачен файл:
WP_001280.jpg
Прикачен файл:
WP_001279.jpg
При мен се получи така. Не е най-естетично, но е по здраво, отколкото ако бях окачил стълбата на шини, за да изравня нивото. Можеш да комбинираш с някаква фигурка на тавана.
skuzo - специалист
Това със стълбата ми се струва излишна инвестиция,забравих да кажа,че на тавана ще се качва само при авария на покрива.colyo този капак който си го направил,кажи нещо по конкретно за него.Рамката,панти,закопчаване,от какво е.Благодаря за бързите отговори.
skuzo - специалист
Мисля си дали да не направя рамка от уд профили и да поръчам пвц дограма,но нещо не ми допада да имам дръжка на тавана.
ivanpetrov - специалист
skuzo написа:
Мисля си дали да не направя рамка от уд профили и да поръчам пвц дограма,но нещо не ми допада да имам дръжка на тавана.
Извинявям се за маимуництата не пиша от Балгаря.Но по вапроса.
Аз, го правя така:
-изрязвам отвора в картона;
-слагам от горната страна на ГК продил ЦД или УДи , уписващи исканата форма на отвора;
-от видимата страна с помоща на рапидки 3,5 х 25мм. монтирам носищи профили за таван тип Амстронг;
- изрязвам парче картон колкото е отвора плус по 7-8 мм. от всйка страна повече и готово;
Така поне го правя аз. :prost:
colyo - специалист
Това е купешка стълба от Баумах. Не виждам защо да не си оползотвориш подпокривното пространство. 130лв според мен не е чак толкова безумна инвестиция, предвид удобството, което предлага. Рамката на стълбата закрепих за съществуващия гредоред и пуснах две допълнителни гредички на късите страни. В упътването дават да се спусне на шини до нивото на окачения таван, но ми се видя много паянтава идеята и я захванах така.
Прикачен файл:
WP_000751.jpg
Прикачен файл:
WP_000752.jpg
Прикачен файл:
WP_000753.jpg
Прикачен файл:
WP_000754.jpg
N.Georgiev - специалист
Адаш то сега шпакловано много добре изглежда , като дойда за трегера и аз ще го нащракам .
skuzo - специалист
130 не са много аз гледах едни по 300-400лв. Ще ги видя тези в Баумаха какво представляват.

Тема "Капак на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: