Братята яко дънят пелети, хич не им пука за разхода -важното да е топло , какво прави там буфер на Сънсистем
.http://www.youtube.com/watch?v=MJRtQrXmJBk
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
5332 мнения в "Котел на пелети?"
hr.hristov57
- специалист
Красен1, приеми моите поздравления, че си избрал тази отоплителна система на пелети!
Може ли да кажеш каква площ/квадратура отопляваш,защото като гледам изразходваните киловати излиза, че разхода е 1-1,2 кг/час. Вярно, горелката е с микропроцесорно управление, а модулацията е видна от графиката.
Може ли да кажеш каква площ/квадратура отопляваш,защото като гледам изразходваните киловати излиза, че разхода е 1-1,2 кг/час. Вярно, горелката е с микропроцесорно управление, а модулацията е видна от графиката.
rosso666
- специалист
Здравейте колеги .Четох доста тук ,но никъде не видях някой да е замнеил пелетите с костилки или пелети от слама и подобни заместители.
Питам понеже тази зима ще ми е първа на котел с пелетна горелка .Горелката е ератоGP20/25kw
Заредил съм се с 3тона пелети.Но Мисля другата зима да ги заменя с горе споменатите алтернативи.Иначе отоплявам 4радиатора и две лири +120 литров бойлер.
Горелката е вързана с дистанционен седмичен програматор.Зададените темпаратури са 20градуса дневна и 19 ношна.Разхода е около 2 торби пелети на денонощие.Когато сме на работа и не трябва да се подържат 20 градуса консумацията пада.
Питам понеже тази зима ще ми е първа на котел с пелетна горелка .Горелката е ератоGP20/25kw
Заредил съм се с 3тона пелети.Но Мисля другата зима да ги заменя с горе споменатите алтернативи.Иначе отоплявам 4радиатора и две лири +120 литров бойлер.
Горелката е вързана с дистанционен седмичен програматор.Зададените темпаратури са 20градуса дневна и 19 ношна.Разхода е около 2 торби пелети на денонощие.Когато сме на работа и не трябва да се подържат 20 градуса консумацията пада.
joro_vn
- специалист
За пелетна горелка забрави за нещо друго освен качествени пелети.
Аз обаче има въпрос - има ли някой с по-така приличен пелетен котел да е правил опит с царевица ?
Цената и е към 300 лв./тон. обаче влажността е към 15 %.
Та ми е интересно как гори това нещо.
Просто няма откъде да взема наоколо 2-3 чувала да пробвам.
Май трябва да се поразтърся.
Аз обаче има въпрос - има ли някой с по-така приличен пелетен котел да е правил опит с царевица ?
Цената и е към 300 лв./тон. обаче влажността е към 15 %.
Та ми е интересно как гори това нещо.
Просто няма откъде да взема наоколо 2-3 чувала да пробвам.
Май трябва да се поразтърся.
rosso666
- специалист
Сега намерих тази статия(или по-скоро реклама...) но ме отказаха от този вид пелети....
"Често се срещат на пазара пелети, произведени от слама, слънчогледови и оризови люспи. Те са евтини и производството им не е скъпо, но има един съществен момент, който е добре да знаете, преди да ги използвате.
Тези материали имат много ниска температура на разтапяне на пепелта. Застиналата пепел автоматично вади от строя приспособените котли и печки, предназначени за дървесина или въглища. Не бива да се горят пелети от слама или слънчоглед в недобре приспособени котли. Най-добрият вариант е те да се използват в специално пригодени печки и котли за пелети, а най-добрият Ви избор е произведените в Дания котли и печки, тъй като скандинавската страна е световен лидер по използване на сламата като гориво. В тези инсталации е внедрена съвременна технология на изгаряне - движеща се двуколесна решетка, която поддържа режима на изгаряне така, че пепелта да не успее да се разтопи. Това прави датските печки незаменими за пелети от слама."
"Често се срещат на пазара пелети, произведени от слама, слънчогледови и оризови люспи. Те са евтини и производството им не е скъпо, но има един съществен момент, който е добре да знаете, преди да ги използвате.
Тези материали имат много ниска температура на разтапяне на пепелта. Застиналата пепел автоматично вади от строя приспособените котли и печки, предназначени за дървесина или въглища. Не бива да се горят пелети от слама или слънчоглед в недобре приспособени котли. Най-добрият вариант е те да се използват в специално пригодени печки и котли за пелети, а най-добрият Ви избор е произведените в Дания котли и печки, тъй като скандинавската страна е световен лидер по използване на сламата като гориво. В тези инсталации е внедрена съвременна технология на изгаряне - движеща се двуколесна решетка, която поддържа режима на изгаряне така, че пепелта да не успее да се разтопи. Това прави датските печки незаменими за пелети от слама."
krasen1
- специалист
hr.hristov57 написа:Красен1, приеми моите поздравления, че си избрал тази отоплителна система на пелети!Здравей,отоплявам към 75-80 квадрата +200 литров бойлер и лира в банята.Държа около 20-24 градуса в три от стаите а във другите две около 20 градуса.Весело посрещане на новата година на всички.
klintan
- специалист
krasen1 написа:Това в самостоятелна къща ли е и каква изолация имаш и каква марка ти е котела.hr.hristov57 написа:Красен1, приеми моите поздравления, че си избрал тази отоплителна система на пелети!Здравей,отоплявам към 75-80 квадрата +200 литров бойлер и лира в банята.Държа около 20-24 градуса в три от стаите а във другите две около 20 градуса.Весело посрещане на новата година на всички.
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература