• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте!Имам идея,която бих искал да реализирам,но ми е нужно мнението на майсторите във форума ;)
Преди 2 месеца се сдобихме с нова горивна камера с водна риза,която е огромна и най-важното върши чудесна работа.Решихме със съпругата да я облицоваме модерно,без излишни камъни,первази и т.н. За това на този етап сме я облицовали с пожароустоичив гипсокартон,измазана и боядисана в изцяло в черно,като смятахме да поставим подчертаващ елемент или да добавим инокс като кант около камината. Камината изглежда подобно на тази само,че в черно
Сега обаче се появи една друга моя идея,която смятам,че ще е много нетрадиционна и в същото време практична...
Всички се сещате за големите черни училищни дъски,на които пишехме и рисувахме какво ли не :) Бихте ли ми казали,мога ли да облицовам камината отгоре до долу с подобен материал(черен), върху който спокойно децата,съпругата или аз да рисуваме,да оставяме послания или каквото се сетим с тебишир :)
Надявам се,че темата ми ще предизвика интерес и все ще се намери някой,който да ми помогне с мнение или съвет.
themask - специалист
Такъв ефект мисля, че можеш да постигнеш с боя за черна дъска. Ето първото, което излезе в гугъл.. сигурно има и други:

http://www.artlandbg.com/bg/products/ca ... t4313.html

Покажи резултат после :)
piron45 - майстор
Нещо не ми стана ясно, хем искаш да е съвременна технология , хем се връщаш в миналия век с черните дъски и тебеширите. Нали се сещаш какво оставя тебешира след себе си и по пода ? След това мокра гъба и т.н.
Сега вече има нови дъски, по които се пише с маркер изтриващ се лесно и не оставящ прахоляк след себе си.
themask - специалист
piron45 написа:
Нещо не ми стана ясно, хем искаш да е съвременна технология , хем се връщаш в миналия век с черните дъски и тебеширите. Нали се сещаш какво оставя тебешира след себе си и по пода ? След това мокра гъба и т.н.
Сега вече има нови дъски, по които се пише с маркер изтриващ се лесно и не оставящ прахоляк след себе си.
Човекът пита "как", а не "дали" :!:
Нека си го направи като му е мерак, а ако прахолякът впоследствие му дойде в повече, винаги може просто да спре да пише с тебешира :)
В това има някакъв чар, който в бялата дъска с маркера липсва...
themask е прав.Тези,които имат камина знаят,че няма отърване от прахоляк,така или иначе.Хубавото на тебешира не е само чарът,а и като ти писне нещо само го триеш и си остава пак черно,до момента,в който не ти хрумне друго ;) Сега като се замисля,ще пробвам да направя и една цяла стена за в детската стая.Децата ще се радват,а и няма да се караме като надраскат отново стените :)
Някой пробвал ли е тази боя Marabu?Смятам да опитам с нея,не намирам други алтернативи.Дано да стане нанасянето и в/у сегашната черна боя [-o<
ivanovbg - майстор
Доста солено ще ти излезе -за 100грама 6 лева...
Можеш да опиташ следното: На една кутия акрилна боя сложи 2 супени лъжици цимент и хубаво разбъркай. Пробвай на нещо друго преди това.
ivanovbg написа:
Доста солено ще ти излезе -за 100грама 6 лева...
Можеш да опиташ следното: На една кутия акрилна боя сложи 2 супени лъжици цимент и хубаво разбъркай. Пробвай на нещо друго преди това.
Намерих в нета друг заместител ;) Комбинирате 1 чаша латекс и 2 супени лъжици суха варова смес за фугиране. Нанесете пластовете, като леко минете с шкурка върху сухата боя. :)
caribi - специалист
:? Сефте чувам за фугиране с варова мазилка, ама знае ли човек :?
themask - специалист
Колко квадрата е тази камина и колко ще спестиш с варта? :) Не искам да ти правя сметка на парите, но все пак не говорим за 50 м2...
Между другото има и магнитна боя, на която може да си лепиш и магнитчета - да е пълен кефа :supz:
VLADO66 - майстор
http://euromax.bg/?cid=38&NewsId=165 18лв. кутията.Но не е сигурно дали тебешира няма да се плъзга :?
  • 1
  • 2

Тема "Тебеширирена облицовка на камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: