• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37
Всичко за дърводелството
bulhomes2 - майстор
Бе таман тъй и аз ги правих. Вместо "тежкото" стегнах по едно бичме (рендосано и шлайфано) над водачите. И вместо хартия подлагах няколко слоя неолепилени кантове. На следващия ден видиите ги завих отдолу нагоре, че да не се виждат на шейната. И въпреки, че самостоятелно плъзгачите вървяха доста "мазно" и без луфтове в каналите, като ги "сдвоих" - почнаха да "запецват". Няма как да е от неуспоредност, щото както влиза така и излиза, а каналите са по около метър. И поподострих върховете на водачите, с надеждата, че те "запецват', но ... се тая. Като гледам разстоянията между каналите и дължината на шейната ти - от един дол дренки са.
Както и да е. Не искам да се оплаквам. Двуводачната съм я зае'ал и една с един водач си ми върши работа. Исках да кажа, че циркуляра ти е супер и ти завиждам неблагородно за него :lol: :partyman:
griffin - майстор
Алцек горещо препоръчвам да провериш правия си ъгъл ;) аз си бях напазарил един от тия жълтите и се оказа че накрая дава доста отклонение :-)
Георги Иванов(алцек) - специалист
Всичко е проверено,изпробвано и работи перфектно.Започвам да правя един уред за Митака ,който ще му помага да стои изправен и да свиква да пази равновесие,впрочем го започнах вече.Подробности утре.От Бъдни вечер до вчера все двойно препечени ракии и тежки вина и днес на лек режим на биричка,и никакво спиране в този период от годината на алкохола че бацилите само това чакат,наздраве на всички. :drinkers: :partyman: :drinkers:
Здравейте! Докато се похваля че всичко е наред и ето ти проблем.Забелязах че диска не стои правилно,в смисъл като измерих разстоянието от канала на плота до предният край на диска и съответно от канала но задния край разликата е
1.5 мм.Фактически задния край на диска "бяга " на дясно.Откъде може да се отстрани проблема? Ще пробвам да с болтовете но мотора,защото плота е хванат с доста болтове и не вярвам да е от него.Ако някой се сеща нещо да помага.
bimbaeco - майстор
Снимай плота отдолу, за да видим как е закрепен моторът. Ако е закрепен за шкафа, е лесно. Ако е закрепен за плота е по-трудно, но пак се настройва.
Като мериш разстоянията, върти диска и мери всеки път спрямо един и същи зъб, за да си сигурин, че не е крив дискът.
Проблема е решен. Мотора е захванат към шкафа и двете планки отстрани на шкафа са на шлици. Да bimbaeco така направих мерих на един и същи зъб,даже маркирах зъба измерих и завъртах машината,след това пак измерих и не беше мръднало.

Изображение

Изображение

Сега ще нарежа малко по-дебел материал и пак ще измеря.
Здравейте! Понеже циркуляра е без линеал и в момента търся оригинален (малко съм педантичен и обичам всичко да е оригинално ) та докато намеря си измайсторих един уж временно :

Изображение

Изображение

Изображение

Постарах се да сгъна ламаринката по профила на водача.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Сега обмислям какъв механизъм да направя за заключване когато е нагласен на размер.
Очаквайте скоро продължението.
Здравейте! Имам едно питане.С какво да си намажа плота на циркуляра за да се движи по леко шейната ?
griffin - майстор
Пчелен восък, лепне на пръстите но с дървото и метала прави чудеса :-). Т.е да не те е шубе. Леко надраскваш само това е достатъчно. Същото важи за основи на рендета, щрайхмуси и т.н абе каквото има да се трие дърво в метал :-). И не ползвай обикновенна смазка на машините или ако ползваш редовно чисти и подменяй.
Блягодаря griffin,наистина восъка прави чудеса.Шейната чак излиза от другия край на циркуляра като я плъзна.Благодаря за съвета.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37

Тема "Доработка на циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: