• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jinio - специалист
kuuuuuul написа:
Качи снимки да видиме тази платка. :partyman:
Стига утре да приключа по - навреме с ремонтите ще го направя и ще пусна снимки. А колкото до платката, взел съм ги от елемекс, мисля че бяхме говорили с теб по тая тема. Аз лично нещо не можах да ги пусна и ги изпратих на мой познат в Пловдив, който ми ги направи да работят с тръбен датчик от 5 килоома и си пасва точно на мястото на оригиналния датчик.
sande34 - специалист
Прикачен файл:
30122013741.jpg
Работят без проблем и на отворена система.Изходящата вода минава през радятора.Може да се спре от червеното кранче. Работи на 45гр перфектно. при повече от 50 духа яко жега
yancho_lud - специалист
Сложих още тела и пак проблем. Тяло от Haier HSU-12R03/H нагласям го на топло на 20гр., вентилатора на ауто, но при достигане на температурата не спира да духа. В началото светят power и operation и започва да духа на най силното на вентилатора, когато наближи зададената температура лампичката на operation изгасва и вентилатора започва да духа много слабо, но НЕ спира и така при нагласена темп. 20гр. в стаята става примерно 23-24 и нагоре. Когато вдигна температурата от дистанционното лампата operation пак светва и започва да духа много силно, но когато я намаля на 16 примерно нищо не се случва и вентилатора продължава да си духа слабичко.Темп. на водата е 60гр. Въздушния датчик съм го изкарал от страни на климатика(по съвет на колега от форума), на другите тела съм го направил така и работят без проблем.
Какъв може да е проблема за да не спира да духа тоя вентилатор. На другите тела когато се достигне зададената температура и вентилатора спира и когато темп. в стаята спадне пак си тръгва?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Принципно на отопление вентилатора се върти с обороти под минималните за да следи по-добре температурата. Само съм чувал че някой спират, но не съм виждал. Ще помисля по въпроса.
За начало намали дебита на водата към това тяло, че да почне да духа с малко по-ниска температура, намали заданието на 19гр.
Последна промяна от abcdefghijklmnopqrstuvwxz на ср яну 15, 2014 4:51 pm, променено общо 1 път.
piron45 - майстор
yancho_lud написа:
Какъв може да е проблема за да не спира да духа тоя вентилатор. На другите тела когато се достигне зададената температура и вентилатора спира и когато темп. в стаята спадне пак си тръгва?
Според мен това тяло е от инверторен климатик. Имам три инвертора в къщи и всичките работят без да им спират вентилаторите. Идеята е непрекъснато вентилатора да обдухва датчика, като по този начин най точно проверява каква е температурата на въздуха. Конвенционалните спират като достигнат температурата.
yancho_lud - специалист
Не е от инвертор, на самото тяло на етикета си пише че е сплит система
VLADO66 - майстор
yancho_lud написа:
Не е от инвертор, на самото тяло на етикета си пише че е сплит система
Янчо,split означава на английски разделен.Инвертор означава управление на компресора и свързаното с това управление на вътрешното тяло :wink:
yancho_lud - специалист
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Принципно на отопление вентилатора се върти с обороти под минималните за да следи по-добре температурата. Само съм чувал че някой спират, но не съм виждал. Ще помисля по въпроса.
За начало намали дебита на водата към това тяло, че да почне да духа с малко по-ниска температура, намали заданието на 19гр.
Мидеята спира и даже по някога минават и по 10-15 мин. без да тръгне.
Знам какво означава сплит, но на инверторите си пише инвертор нали? Или аз бъркам
yancho_lud - специалист
Снощи съм забравил да сложа дърва на котела и е изгаснал. Всички тела са спрели и са влезнали в дефрост, само въпросния Хаер не само че не е спрял, а сутринта духаше на най-висока степен на вентилатора. Някой знае ли какво да го правя за да почне да изключва?
Ако все пак климатика се окаже инверторен може ли да се направи нещо за да заработи нормално или да го пращам в продавалника?
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: