Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
skuzo - специалист
tanosliven написа:
skuzo написа:
Да попитам на гредоред окачвачите с какво ги хващате?
Това е най -лесното хващане -със парчета профили
тук направо ме заби:)))питам за дирекните окачвачи аз ги хванах с видя да не съм сгрешил нещо
tanosliven - специалист
skuzo написа:
tanosliven написа:
skuzo написа:
Да попитам на гредоред окачвачите с какво ги хващате?
Това е най -лесното хващане -със парчета профили
тук направо ме заби:)))питам за дирекните окачвачи аз ги хванах с видя да не съм сгрешил нещо
Не си сгрешил
jekasus - майстор
skuzo написа:
Ако си направил двойна скара от профили, значи изобщо не си сгрешил :-D при единичната е 50/50 проблемите с напукването и провисването на тавана.
tanosliven - специалист
jekasus написа:
skuzo написа:
Ако си направил двойна скара от профили, значи изобщо не си сгрешил :-D при единичната е 50/50 проблемите с напукването и провисването на тавана.
+1
skuzo - специалист
jekasus написа:
skuzo написа:
а за скарата е двойна,просто за окачвачите се притесних,че четох по горе за закрепването им
tysonlkr - специалист
А защо препоръчвате двойна скара ?
Според мен с нея се усложняват нещата допълнително, а и допълнителните профили оскъпяват начинанието.
Догодина и аз съм замислил да си правя окачен таван и го бях замислил точно, като колегата на единична скара.
Споделете защо таванът трябва да е с двойна скара :?
jekasus - майстор
Малко е по-скъпа - една-две кутии цигари :-D
По-бърза за нивелиране - по-малко изпушени цигари :-D
Ще обере евентуални вибрации(Й :-D ) и улягане на дървени греди - няма напукване и провисване на тавана.
tanosliven - специалист
tysonlkr написа:
А защо препоръчвате двойна скара ?
Според мен с нея се усложняват нещата допълнително, а и допълнителните профили оскъпяват начинанието.
Догодина и аз съм замислил да си правя окачен таван и го бях замислил точно, като колегата на единична скара.
Споделете защо таванът трябва да е с двойна скара :?
За да не пропада ,за да не се клати и да е прав.
Аз докато четох реших да направя тавана в спалнята .След малко започвам.
prascho - майстор
Двойната скара не оскъпява кой знае колко! За предимства на двойната скара не може да говорим защото все пак става дума за стандарт на дадено изделие. Производителят е стандартизирал своите продукти!

Единична скара по системата Кнауф има, но със специалните връзки за CD за едно ниво/ D113/
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/D11.pdf

Не мисля, че двойната скара е по-скъпа от посочената по-горе технология на едно ниво. Има си кръстовидни връзки и те никак не са скъпи. Не мога да разбера какви са тези побългарени истории. Основното предимство на двойната скара е подредбата на вторите профили. Те могат да бъдат разположени по габаритите на взетия ГК така, че отпадакът да се сведе до минимум. Малко повече профили, но по-разумно вложен ГК.

Когато основата на тавана е гредоред то се прилага задължително двойна скара. Така изградих таваните в две стаи у нас преди 3-4 години и дори след земетресението няма една пукнатина.

Хора ценете усилията и парите, които влагате. Използвайте предвидените от производителя материали за изграждането на дадено "нещо".
chapara - майстор
prascho написа:
Двойната скара не оскъпява кой знае колко! За предимства на двойната скара не може да говорим защото все пак става дума за стандарт на дадено изделие. Производителят е стандартизирал своите продукти!

Единична скара по системата Кнауф има, но със специалните връзки за CD за едно ниво/ D113/
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/D11.pdf

Не мисля, че двойната скара е по-скъпа от посочената по-горе технология на едно ниво. Има си кръстовидни връзки и те никак не са скъпи. Не мога да разбера какви са тези побългарени истории. Основното предимство на двойната скара е подредбата на вторите профили. Те могат да бъдат разположени по габаритите на взетия ГК така, че отпадакът да се сведе до минимум. Малко повече профили, но по-разумно вложен ГК.
В това което пишеш абсолютно сигурен ли си и когато нямаш височина как би процедирал? И при единичната скара профилите не са по малко защото са през 50 см. :?:
prascho написа:
Когато основата на тавана е гредоред то се прилага задължително двойна скара. Така изградих таваните в две стаи у нас преди 3-4 години и дори след земетресението няма една пукнатина.
И тука пак не си прав, а и от къде, само от прочитането на инструкциите на "Кнауф" ли изказваш съждения. Аз мога да ти покажа таван на 15 години(мой) в кафене на едноредова скара 40+ кв.м., който също не е мръднал, няма и помен от спукване. А при земетресения окачените тавани< добре направени и без компромис, са последното нещо което би се напукало [-o<
prascho написа:
Хора ценете усилията и парите, които влагате. Използвайте предвидените от производителя материали за изграждането на дадено "нещо".
Тука съм на 100% съгласен, но от къде обикновенния човек да разбере кой знае и кой не знае карти да играе :lol: :lol: :lol: Аз знам, но няма да кажа, защото ще си навлека гнева на много майстори :roll: :wink: :-D , не че ми дреме :) Не са важни отделените и изхарчени пари, важен е крайният ефект и удоволствиет :idea:

Има и нещо друго, то е елементарно проектиране на конструкция за да е добра и да сработи. Напоследък забелязвам масово да се започват неща без дори и изградена схема, само мерак за навиване на винтове :mrgreen:

Не обръщайте внимание на часа на писане, при мен в момента е 22 часа.

Тема "Поредния с въпросите." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: