• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
jekasus - майстор
stiv1961,аз за бузите да питам - едно време със много килограми правих(предишния занаят), и много ги дъчиха , все се чудих какво им харесват.
За ребърца е ясно :-D
stiv1961 - майстор
Ами те са като пушената сланина. Аз изцепвам кожата и оставям само шаренко месце :)
Илчо Илиев - майстор
И аз да се отчета за извършените грехове...
Всичко започна ей така-


:axe:

Най- дъртия касапин се опита да му изтръгне сърцето, но прасето се предаде лесно и доброволно...

Изображение

Поопърлихме го...

Изображение

Ама и то расло на друго,но не и на кожа....нацепи се и няма да стане за гайда...

Изображение

След дълги пекания и търкания го докарахме на външен вид..

Изображение

Разфасовахме го...

следват снимки ,които не са за пред хора и аз не посмях да ги покажа....
Следващата фаза беше осоляване на беконя в саламура-5 деня...

Изображение
Запалихме пеща....

Изображение

наредихме беконя у казана..
Изображение

и чакаме да се опуши....


Следва продължение...
Последна промяна от Илчо Илиев на нед дек 29, 2013 11:26 am, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Илчо Илиев написа:
И аз да се отчета за извършените грехове...
Всичко започна ей така-
[url=http://iliev66.snimka.bg/details/mandji.795577.32282155]
следват снимки ,които не са за пред хора и аз не посмях да ги покажа....
Тая първата също не е трябвало да я показваш, моля те изтрий я :sad:
Илчо Илиев - майстор
stiv1961 написа:
Илчо Илиев написа:
И аз да се отчета за извършените грехове...
Всичко започна ей така-
[url=http://iliev66.snimka.bg/details/mandji.795577.32282155]
следват снимки ,които не са за пред хора и аз не посмях да ги покажа....
Тая първата също не е трябвало да я показваш, моля те изтрий я :sad:
Абе и аз се замислих.....
teon - специалист
...и втората е за притеснение...колеги ,по-внимателно с тея горелки-кожата му станала на нищо :mrgreen:
king82 - специалист
Илчо, като осоляваш 5 дена в саламура, преди пушенето обезсоляваш ли малко или не?

И подобен въпрос към Стив - колко време и как соли в случея ребрата и бузите. Гледам че в тавичката се е разтопила мазнина,ако пушиш на 60 вместо 70 градуса пак ли така става?
Илчо Илиев - майстор
Не се налага обезсоляване, поема си колкото трябва..
Това е технология от време оно, така става възможно натурално,но има фира и става по-бавно..
За да направя една партида бекон ми отнема седмица,а иначе става за няколко часа-ден..
Аз пуша със студен или не горещ пушек,но после се вари(това правя в момента и за това няма снимки на готовия бекон) в зависимост от дебелината на парчето, като средно е 15-20 а понякога 45 мин...
Илчо Илиев - майстор
Продължението....

Изображение

Изображение

И...два заека, за тези които не обичат пушена сланина....

Изображение
stiv1961 - майстор
Ей на това се казва ,, Коледна елха" :-D
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: