• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте на всички,апартамента ни е 102 кв.м. три спални,хол,кухня,баня,тоалетна и перално помещение.В хола сложих камина ЛЪЧ-18 на Стражица с водна риза,UPS и термостат,в трите спални и кухнята радиатори в банята и тоалетната лири и бойлер със серпентина на всякаде е 23 градуса и топла вода колкото искаш и това е без да давам зар на камината при вода в системата 60-65 градуса.Около 8-9 куб.дърва и малко Донбас на сезон.Нямам изолация на апартамента и в по-голямата си част и северен.Лошото е,че трябва тези дърва да ги докараш,прибереш в избата и след това всеки ден на горе до вкъщи по 5 кофи от латекс(25 л.) и си емалко мръсно там където е камината,а ма е по-добре и е за предпочитане от колкото 11 градуса без да пускаш отопление.Всичко съм си правл сам ако нещо ви интересува с удоволствие ще помагам.За сега толкова от мен.
pipbel - майстор
Аз си имам прекарана газ по улицата до входната ми врата.
Обаче едно че е скъпа в сравнение с климатизация или твърдо гориво и друго че жената я страх и не дава да се издума засега. Голямо удобство си е иначе.
Та като довършвам къщата ще си оставя вратичка за в бъдеще и за газта, че току виж след последните газови споразумения станала по-изгодна след време.
Пък с благоверната все някак ще се справя (или сменя :lol: )

Ама засега ще заложим на климатици и на камина в хола с въздуховоди до стаите.
Все пак не мога да се охлаждам лятото на газ, нали.....
И 1 соларка на покрива за оползотворяване на безплатното слънце и да се чипкам във ваната на воля без притеснение.
Планирал съм и сериозна изолация разбира се.

Според мене в добрите енергоспестяващи климатици е истината, а и се надявам новоспазарената АЕЦ да задържи цените на тока да не хвръкнат до и отвъд европейските.
mamkata - специалист
pipbel написа:
Аз си имам прекарана газ по улицата до входната ми врата.
Обаче едно че е скъпа в сравнение с климатизация или твърдо гориво и друго че жената я страх и не дава да се издума засега. Голямо удобство си е иначе.
Та като довършвам къщата ще си оставя вратичка за в бъдеще и за газта, че току виж след последните газови споразумения станала по-изгодна след време.
Пък с благоверната все някак ще се справя (или сменя :lol: )

Ама засега ще заложим на климатици и на камина в хола с въздуховоди до стаите.
Все пак не мога да се охлаждам лятото на газ, нали.....
И 1 соларка на покрива за оползотворяване на безплатното слънце и да се чипкам във ваната на воля без притеснение.
Планирал съм и сериозна изолация разбира се.

Според мене в добрите енергоспестяващи климатици е истината, а и се надявам новоспазарената АЕЦ да задържи цените на тока да не хвръкнат до и отвъд европейските.
Кой ти каза, че не можеш да се охлаждаш на газ? :?
pipbel - майстор
?????? А мога ли ? Сериозно ? :shock:

Сефте чувам такова нещо :?
Дай подробности ако обичаш, или линк...
pavelari - майстор
илко илиев написа:
някой чувал ли е за отопление на 24-волта? един ми каза че някой от русе така си е топлел апартамента но как?нещо по темата
Да ще предлагаме такова но за сега само толкова.... Ще пиша допълнително - става дума за лъчисто отопление. Добрео е при хубава изолация, каквато почти всеки вече има.
pipbel - майстор
Mamkata

Благодаря :supz:

човек винаги има нещо ново да научи.....
jeffry - напреднал
Изчетох всичко от началото до тук, защото ми предстои да правя отопление на къщата, обаче не намирам нещо подходящо. Значи къщата ми /може и вила да се каже, защото засега не живея постоянно в нея, но ако се отоплява, я предпочитам/ е 100 кв.м. застроено - мазе, първи етаж и тавански за живеене. Не искам с климатици - тока все поскъпва. Мисля си за котле. Всички фирми си хвалят стоката, но аз искам да чуя някой, който има котле и е доволен - и като качество и като цена на отоплението. Лошото е, че трябва да отоплявам цялата къща, защото вътре всичко е без стени /освен спалните, разбира се/. :lol: Трябва да се отоплява около 500 куб.м /без мазето, но и то отвреме на време трябва - там е гараж и работилница/. Отоплява ли някой такъв обем и какъв съвет ще дадете? :?:
ironlady - модератор
jeffry написа:
Изчетох всичко от началото до тук, защото ми предстои да правя отопление на къщата, обаче не намирам нещо подходящо. Значи къщата ми /може и вила да се каже, защото засега не живея постоянно в нея, но ако се отоплява, я предпочитам/ е 100 кв.м. застроено - мазе, първи етаж и тавански за живеене. Не искам с климатици - тока все поскъпва. Мисля си за котле. Всички фирми си хвалят стоката, но аз искам да чуя някой, който има котле и е доволен - и като качество и като цена на отоплението. Лошото е, че трябва да отоплявам цялата къща, защото вътре всичко е без стени /освен спалните, разбира се/. :lol: Трябва да се отоплява около 500 куб.м /без мазето, но и то отвреме на време трябва - там е гараж и работилница/. Отоплява ли някой такъв обем и какъв съвет ще дадете? :?:
На мен ми се струва,че в случая най добре ще ти свършат работа вентилконвекторите и котле на дърва и въглища. :)
jeffry - напреднал
до ironlady
Виждам, че с това се занимаваш като професия, моля те кажи някаква марка за котле - някоя, за която имаш лично наблюдение.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: