Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
geordgeo - специалист
Е да де, ама на работа всеки ден ходя сам, (не сме четирима та да си делим разходите), затова и не виждам алтернатива на електровелосипеда - и като цена, и като скорост на придвижване. Е, сега е малко по-студено, ама пък говорим за 2-3 месеца некаране в най-лошия случай, а за разходите по една кола пък не ми се говори... На колелото единствения разход от май месец досега, при 5100 км изминати с него на ток съм "изгорил" 35кВ/ч електроенергия от енергото да си зареждам батерията, кой по каквато тарифа иска да го смята...
Ради Тодоров - специалист
Аз дори и тока не си плащам колегата от съседния гараж ми е опънал жици от неговия електромер ха ха. :-D :-D :-D
ge6aaaa3 - специалист
^
Да, а ако намерим от къде да краднем и акумулатори, наистина ще е далавера... :-D
geordgeo написа:
Е да де, ама на работа всеки ден ходя сам, (не сме четирима та да си делим разходите), затова и не виждам алтернатива на електровелосипеда - и като цена, и като скорост на придвижване. Е, сега е малко по-студено, ама пък говорим за 2-3 месеца некаране в най-лошия случай, а за разходите по една кола пък не ми се говори... На колелото единствения разход от май месец досега, при 5100 км изминати с него на ток съм "изгорил" 35кВ/ч електроенергия от енергото да си зареждам батерията, кой по каквато тарифа иска да го смята...
Е, да, ако нямаш колеги в твоя район, колелото е добър вариант, но пак трябва да имаш кола за зимата, а годишните такси си вървят...
А ако ще е колело, бих предпочел да си го направя с ДВГ... 1-2л/100км са смешни/все още/, а и не купуваш акумулатори, които се скапват и не си ограничен в пробега.
шоп - майстор
ge6aaaa3, сравняваш различни неща
имам две коли, имам и ел. велосипед, имал съм и десетки скутери, мотопеди и мотоциклети.

Всяко нещо си има + и -

Удоволствието да се движиш безшумно сред природата и парковете, бавно и лежерно за мен няма цена.
sasko12345 - специалист
Имал съм на бензин колело от китовете китайските и носех цчл куфар инструменти с мене- двигателя е перфектен обаче:
- пада верига през 5 км
- от вибрациите се развиват болчета
- бенз и маслото се мешат предварително иначе не пали
аве се мръсни и гадни дейности но вървеше с 80-90 км в час на пълна газ без да я пускам от дружба до банкя.

С електрото засега никаква поддръжка само върви верно не е с 90 ама е поносимо като се научих да ползвам инерцията.
Ради Тодоров - специалист
Преди 6 месеца бях започнал проект ел. велосипед на 72волта с идеята да се нося с 60-65 км/ч по София да ама не.Паднах 2 пъти с 30км/ч и разбрах едно скорост над 40км/ч на велосипед за 500лв не е препоръчителна.Сега дигам максимум 45 и съм спокоен а тия 90 не знам как се чувства ездач на велосипед ако въобще е възможно да се достигнат с най–големия китаиски кит от 80кубика.
Subsa - специалист
велосипед бива
Последна промяна от Subsa на вт дек 31, 2013 7:12 pm, променено общо 1 път.
ge6aaaa3 - специалист
шоп написа:

Всяко нещо си има + и -
Е, да, ама цената, определено, не + на ел.колелото...
Иначе и на мен ще ми е кеф да карам последния електрически SLS, ама нали гледахме икономията... :wink:
krazz - специалист
Я разгледайте това. Хич не е за подценяване!
https://www.youtube.com/watch?v=3INj_7W ... loryTJYhX-
ами относно презареждането при каране ми стана ясно , сега ако някой ми и каже колко от посочените батерии на кой кит мога да сложа ще е добре; между др . кит за 20 инча гуми продава ли се някъде ?
zec ingenering написа:
connecttt написа:
здравейте,

решил съм да вложа около 1000 лв. за кит + батерия и доп. разходи
прочетох темата, но не ми стана ясно:

- има ли реална полза от механизма, който презарежда батерията по надолнище , примерно
каква е пропорционалността на заряда, който ще се върне в батерията към този, който ще се изразходва ако изкачвам и спускам едно и също нагорнище.
- това презареждане допълнително ли се включва или то постоянно си е на ход , това осезаемо ли те забавя , напр. може ли да те спре по инерция на надолнище ?
- като се имат предвид отговорите на тоя въпрос кое е по - добре фреевеел или
- казаха ми да си купя от тея батерии
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=15521
колко от тях ще ми трябват и на кой кит/ контролер ще паснат ?
в момента се намирам близо до склада и ще си спестя транспорта затова съм се насочил към тях

по принцип на дистанции от 20 км се движа без проблем и без батерии, кит-а ще е за скорост и за нагорнища
също прочетох , че кит-а е добре да се монтира отзад , но гледам, че при много от вас, въпреки това е монтиран отпред .

четох доста , ...но все пак искам да събера още мнения преди да вложа такава сума ...
искам да работи стабилно и да придава добра скорост

благодаря
Connecttt, в крайна сметка изясни ли си въпросите?
Нищо не казваш, а ние доста писане му ударихме! E, лошо няма разбира се но, интересно е все пак, как виждаш евентуално бъдещото си вложение? :?:

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: