Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan - специалист
Живота е пред тебе,приятелю!!!Имаш време за всичко!!Наскоро видях неизолиран разширителен съд на неостъклена тераса!!!! и камина "Прити" с затворен разширителен съд...
А вярваш ли че съществуват атоми след като не си ги видял?? :lol: :lol:
burningice - специалист
sez_djebel написа:
burningice написа:
sez_djebel написа:
По принцип всеки консуматор се слага за да работи ? Няма смисъл лирата да се спира! А за секретен кран не съм чувал - само за секретна ключалка :) Не е подигравка колега просто наистина не съм чувал за секретен кран ... Поздрави - Сезго
в такъв случай ще ти трябва от по-широкото тиксо
Аха , ти вече си го ползвал ??? Кажи поне върши ли работа ?! :lol:
взимаш тиксото и много внимателно залепваш по диагонал на всеки прозорец по две лети - получава се нещо като "Х"
Takezo Sensey - модератор
Bobivan написа:
Живота е пред тебе,приятелю!!!Имаш време за всичко!!Наскоро видях неизолиран разширителен съд на неостъклена тераса!!!! и камина "Прити" с затворен разширителен съд...
А вярваш ли че съществуват атоми след като не си ги видял?? :lol: :lol:
след толкова много , безценни мнения , може и в асансьора да го видиш , ...аз съм аматьорче не споря , не се заяждам , повечко чета , и следвам инструкциите ....направил съм 3 аматьорски , инсталации , на мои близки , ..........все още работят,ако имам някакъв проблем те те питам , обещавам :gott:
bibiqn - специалист
montoya написа:
илко илиев написа:
да ама по тоя начин последния радиатор ще е по студен от другите поне с 10-градуса разлика.в апартамент ако можеш всеки радиатор поотделно и е най добре.
Не би трябвало последния радиатор да е по - студен. На схемата са вързани всеки по отделно, а не втория радиатор да тегли от първия директно. По показания на схемата начин съм направил доста инсталации, като съм почнал от моята и няма разлика в греенето на радиаторите. То зависи и от мощността на втория радиатор, но тогава се играе с диаметъра на търбата.
По разни писания дето съм чел за разширителния съд се препоръчва разстояние 1,5м. над най - високата точка, но ми се е случвало в апартамент входящия край на серпентината на бойлера да е на средата на разширителния съд и системата си работеше безгрешка.
Какво имаш предвид за диаметъра на тръбата.Ако 1-я радиатор е по мощен от втория как се процедира.Например до 1 радиатор е ф20,следва тройник но с какъв диаметър трябва да се продължи към 2 радиатор.При положение че са на околу 6-7 метра разтояние?Има ли проблем ако се продължи със същата тръба или трябва да се премине към ф 16?
montoya - майстор
Имах предвид за диаметъра на тръбата, някъде гледах изчисления, че ф16 примерно пренася 3кв на 10м. разстояние. Не е проблем да продължиш с ф20, така ще пренесеш повече мощност към радиатора.

Тема "RE на " ironlady "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: