Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Моля за съвет. Каква вана да взема метална или акрилна.Какви са недостатъците и предишмствата според вас :?
masteradmin - майстор
Акрилните вани са доста трошливи, поне ако се качи в нея някой над 100 кила и стъпи особено около сифона. Напоследък все по често хората използват душ кабини. Аз лично сериозно се замислям да изхвърля моята вечно течаща от някъде вана и да си сложа душ кабина.
masteradmin написа:
Акрилните вани са доста трошливи...
Ако е вана, да е метална. Изпаднах в потрес като се наложи да стъпя в една акрилна наскоро - имах чувството, че стъпвам в леген.

Може би, защото съм свикнал с една стара, но златна чугунена вана, която въпреки възрастта си, изглежда перфектно - и си е все толкова здрава.

Акрилните вани идват с всякакви екстри и форми. Но усещането....

А МастърАмин-а е прав - все повече хора ползват душ кабини. Това е и моят предстоящ избор.
emil_v r - майстор
Така е щот не ги монтирате хубаво . Оня дем съм монтирал две. Земате и подлагате две тухли четворки, паралелно на металните гредички отдолу . Ливосвате тухлите с теракол отдолу,и ги лепите. Мажете пак с теракол 1см тухлите,и повдигате ваната с 2-3см.Мушкате по2 единични тухли в/у четворките,и пак теракол,пускате ваната да стъпи така че да исбликне (з) лепило отвсякъде . Като чукнеш по дъното на ваната вече никъде не е кухо и целата тежест на водата и човека се понася разпределено от тухлите , все едно че стъпваш по бетон. Има и още , но айде направете поне това.
vekatap - напреднал
:? като прочетох това и се замислих да слагам ли вана, да не вземе да се спука след две седмици :shock: emil_v r кажи по-подробно за укрепването на акрилните вани за да споделя с майстора .....
XpacTa - специалист
Аз пък защо бях останал с впечатление че си има специални крачета за ваната. Може ли някой да коментира дали наистина подхода написан от emil_v r е правилния или просто е достатъчно добър.
emil_v r - майстор
Има крачета , те си остават с тях е нивелирана ваната. Като натиснеш надолу лепилото се изтласква докато стъпят крачката . Колко е добре -незнам не съм водопроводчик може да има още мн. начини. Изчакай просто още мнения ,и действай смело и безотговорно според собств. си преценка.
Благодаря много за информацията :tick: .А какво ви е мнението за панелите които се монтират отпред, по-добро решение ли са от облицоването с плочки. :wallbash:
Антония - специалист
Основен проблем на акрилната вана е надраскването. Имам си такава у дома и не мога да я гледам от няколко години вече. Лъскавата повърхност пада адски бързо, отдолу е груба пластмаса, която стои като вечно мръсна. С каквото и да миеш -- все некрасиво стои. Като капак, никой не я ползва. Защото отнема много време да я напълниш, като преди това трябва да си я измиеш подобаващо, след това също трябва да играе четката... въобще МИЗЕРИЯ.
vekatap - напреднал
да ви питам, след като се наляпят плочките и примерно ваната е 160см пак остане да речем 157 има ли проблем да се отреже малко ваната,а :?
и още нещо- разстоянието между ваната и плочките уплатнява ли се по някакав начин, има ли такива специални гуми нещо .....

Тема "метална или акрилна вана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: