• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vs - напреднал
Здрасти на всички!
Благодарности на всички разбиращи, които помагат на лаиците, като мен. Благодарение на вашите постове вече и аз си имам парно :-D
Камината работи чудесно и загрява два радиатора (единия доста голям), лира и бойлер. При температура на водата от 60 градуса вкъщи се седи по къс ръкав и има топла вода около 60 градуса. Тази температура я постигам само с дърва при затворен на половина комин.
Отне ми доста време, защото трябваше да счупя половината къща и да я направя отново, но определено си заслужаваше. Качвам снимки на камината и начина на свръзване. От камината до колекторите тръбите са 3/4, от колекторите към радиаторите ф16, а от колекторите към бойлера ф20. Разширителния съд е в банята и е вързан към колектора на топлата вода без кран.
Първото палене беше доста забавно, тъй като бях забравил да отворя крановете на студената вода на всички радиатори. Термометърът показваше 115с. В банята беше сауна :shock:
vs - напреднал
Не мога да кача снимките :sad: някой да има идея защо?
Тани - модератор
vs написа:
Не мога да кача снимките :sad: някой да има идея защо?
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=5265
vs - напреднал
Мерси Тани. Аз ги редуцирах като обем, но не знаех, че и размера е важен...

Прикачен файл

trybi.JPG
trybi.JPG (81.65 KиБ) Видяна 6920 пъти

Прикачен файл

trybi1.JPG
trybi1.JPG (74.61 KиБ) Видяна 6920 пъти

Прикачен файл

trybi2.JPG
trybi2.JPG (82.16 KиБ) Видяна 6920 пъти

Прикачен файл

trybi3.JPG
trybi3.JPG (102.2 KиБ) Видяна 6920 пъти

Прикачен файл

trybi4.JPG
trybi4.JPG (82.71 KиБ) Видяна 6920 пъти
vs - напреднал
Едно уточнение, системата от затворения тип, кято свързва бойлера и солара, не съм я правил аз, а майстор.

Прикачен файл

kamina2.JPG
kamina2.JPG (78.16 KиБ) Видяна 6917 пъти

Прикачен файл

kamina.JPG
kamina.JPG (85.65 KиБ) Видяна 6917 пъти

Прикачен файл

boiler.JPG
boiler.JPG (117.4 KиБ) Видяна 6917 пъти
Здравейте ,прочетох цялата тема с интерес.Не видях някъде описан проблем като моя,а той е следния .От няколко месеца имам монтирана камина с водна риза "Прити" 13KW.Имам монтиран автоматичен обезвъздушител на изхода на топлата вода от камината,който е над нивото на водната риза.Всичко работи идеално с един малък проблем-когато засиля камината ясно се чува как вътре водата започва да ври и да съска...би трябвало автоматичния обезвъздушител да изпусне излишния въздух тогава,но не се получава ?? Изобщо не изпуска нищо . Смених го с друг ,но проблема си остава.Ако някой е имал подобен проблем моля за съвет .
tinalex - специалист
Няма как обезвъздушителя да изкара парата.Той е за въздух-като кипне мехурче и докато стигне до обезвъздушителя вече е вода,извинявам се за обяснението.А защо трябва да я силиш и да кипи-малко консуматори ли има?
montoya - майстор
Някой път зависи от изпълнението на самата водна риза. Малките киловати печки на Прити примерно /щото с тях съм имал проблеми/ са особенно претенциозни откъм обезвъздушаване. Един път като направят въздушна възглавница, много трудно се оправят.
Takezo Sensey - модератор
не е ли по добре с ръчен обезвъздушител :?
За камината има включени 4 радиатора ,а тя е 13KW явно затова те не могат да охладят водата достатъчно и тя завира.Но нали идеята на автоматичния обезвъздушител е именно тази ,да отведе балончетата ,които се появяват в следствие на завирането извън системата(или поне аз така си мисля).А моите балончета "прескачат" автоматичния обезвъздушител и отиват в първия радиатор ,който е след камината и оттам ги вадя "на ръка" :) (с ръчния обезвъздушител на радиатора).Мисля си друго ,дали тези автоматични обезвъздушители нямат някакви параметри , на моя пише 10 Bar ,може би тези 10 Bar-а са твърде много за моята система и трябва да си взема друг ,който реагира на по малко налягане ???
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 29

Тема "ще правя локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: