• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
bulhomes2 - майстор
:partyman:

ПП. Много ми е грозен поста за първи на новата страница - та се поправям.
Прикачен файл:
Graphic1.jpg
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
ПП. Много ми е грозен поста за първи на новата страница - та се поправям.
Да не остана по- назад :) - пълнено свинско дядо с кисело зеле и мръвка :partyman:
Прикачен файл:
301220132332.jpg
Вчера запържих нарязани на едро свински мръвки, добавих кисело зеле/ накълцано/, после сол, черен пипер, дафинов лист и бахар. Когато остана само на мазнина напълних дядото и го заших с губерката. Надупчих с един шиш на няколко места и го варих два часа в зелева чорба. След като го извадих го притиснах между две дъски и отгоре един камък. Сега го дегустирам с биричка :partyman: По принцип и то може да се намаже с паста и да се закачи на пръта при другите мезета ама пуста душичка не трае :-D . Там имам едно закачено, но е пълнено с мръвки, праз и подправки.

bulhomes2, това твои произведения ли са, изглеждат чудесно?
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Не. На гугъл...
Даааа, чичо Гугъл е по- добър от нас :-D , всичко знае ей :partyman:
Stefan_62 - майстор
:-D Няма ли да дойде лятото и да се появят мухите, че да спрете да дразните с тия мезелици :lol:, то не ми останаха слюнки вече в устата :lol:. Май ще трябва да спра да влизам в този подфорум :lol: :drinkers: :partyman:
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
:-D Няма ли да дойде лятото и да се появят мухите, че да спрете да дразните с тия мезелици :lol:, то не ми останаха слюнки вече в устата :lol:. Май ще трябва да спра да влизам в този подфорум :lol: :drinkers: :partyman:
Ами тия висящите на 25- та стр. да не са мои :-D Аз пък не съм правил суджуци, дано бабата и дядото отпуснат малко. Вчера смляхме 50 кила телешко и 20 свинско пък дано се сетят да ме закичат с някоя подковка :-D
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Вчера смляхме 50 кила телешко и 20 свинско пък дано се сетят да ме закичат с някоя подковка :-D

Ееееее щом си участвал в меленето надявам се, че ще имаш новогодишен подарък някоя и друга петълка. Ако ли не като станат готови ще им ходиш на гости :lol:
jinio - специалист
Значи, след като поставих мравчетата пред вентилатора от климатик (без да работи компресора), днес реших да дегустирам, резултата е зашеметяващ. Веднага отидох до месарницата и взех килце и половина врат, който вече се кисне в марината и утре преди да за празнувам, ще го окача пред вентилатора. Мисля си, дали ще е добре да извадя вентилатора и да го поставя в някакъв дървен кафез примерно, на който да пробия няколко дупки за вентилация, ако някой го е правил, нека даде нещо като размери и къде да сложа вентилатора отдолу, от горе или от страни на кафеза?
Stefan_62 - майстор
jinio написа:
Мисля си, дали ще е добре да извадя вентилатора и да го поставя в някакъв дървен кафез примерно, на който да пробия няколко дупки за вентилация, ако някой го е правил, нека даде нещо като размери и къде да сложа вентилатора отдолу, от горе или от страни на кафеза?
Ами поне кажи какво ще слагаш в кафеза :? ,вентилатора или мезелиците. Ако са мезелиците няма значение къде ще го сложиш /вентилатора/, а размерите според това какво и колко ще слагаш вътре. Дай малко жокер :lol:
jinio - специалист
Stefan_62 написа:
Ами поне кажи какво ще слагаш в кафеза :? ,вентилатора или мезелиците. Ако са мезелиците няма значение къде ще го сложиш /вентилатора/, а размерите според това какво и колко ще слагаш вътре. Дай малко жокер :lol:
Аз съм от Петрич и при нас времето през зимата е повече дъждовно отколкото студено, идеята ми е в този кафез или сандък да сложа мръфки и суджуци. Та целта ми е като сложа вентилатора той да имитира студено.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: