• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
+/-10% от 2004 с решение на ДКЕВР.
hidrazin - майстор
lecki написа:
Хидразине, да няма нов стандарт за напрежението?
До колкото знам е 220 -15/+10% :?
Да обединя отговорите на колегите:
230V -10/+10% за всеки период от една седмица, 95% от средната ефективна стойност на напрежението за 10мин.
230V -15/+10% за всеки период от една седмица, всички средни ефективни стойности на напрежението за 10мин.
Ето тук:
http://www.dker.bg/files/DOWNLOAD/indic_1.pdf
:partyman:
P.S. Леко си до пропуснал в изминалите 9 години. :)
Jorky - специалист
Кики написа:
Аз съм на 90% убеден че собственика на хотела има някаква нередност в партидата отпусната от енергото, а може би няма акт 16 и я кара още на "времянка" , та заради това са го ограничили на 32А защото заради неговата консумация страдате и вие. Няма начин да не са ви обяснили от Чез къде точно е проблема.
Ами то по скоро е семейна къща,но си е бая голяма де!
Та когато няма гости ние пак си страдаме...
Напрежението никога не е било повече от 220 волта,а дори трябва да е и малко повечко
Кики - специалист
Hidrazin е изяснил достатъчно аргументирано че 220 си е в границите на нормалното, въпроса е че при вас може би поради: не добре разчетен кабел или много дълга линия на същия съчетано с голяма консумация на хотелчето в определени моменти се получава пад на напрежението по-голям от допустимия. За да му сложат на хотелиера 32А предпазител значи партидата му (най-вероятно за такава е платил) е за такава мощност (около 7-8kW, което е малко дори за еднофамилна къща), ако сте на общ захранващ кабел енергото са сметнали сечението му по заявената и платена от всички вас сумирана мощност и един от вас да се направи на тарикат и да си сложи 63А за да си увеличи консумацията страдате всички "закачени" на този кабел. Те са установили че хотелчето е платило за мощност съответстваща на 32А и за това му слагат такъв предпазител, така се прави за да няма тарикати и дори предпазителя е с крива B, поне EVN така подхождат. Между другото като гледам каква бъркотия е сътворена в това табло ми се струва че е имало непозволен достъп или фирмата която го е правила си е оставила ръчичките там, с тези Елмарк предпазители (доколкото виждам) направо си е..ло века.
Весело посрещане на Новата година на всички съфорумници !!!!
Последна промяна от Кики на вт дек 31, 2013 2:29 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Днес към 14:00 дойде аварийния екип на ЧЕЗ и намали мощностите с по слаби автоматични предпазители!
За мен лично не е кой знае колко важно,но комшията ми със семейния хотел как ще я кара?
Всичко в хотела му е изцяло на ток и след като му намалиха мощностите и поставиха трифазен а.предпазител 32А не знам как ще се справи,като в момента всичките стаи са пълни!
Аз не знам какъв е случая с хотела, ама кви са тия СПЕЦИАЛИСТИ дето решават да намалят мощности. 32А главен бушон в разпределително табло.......
Кики - специалист
Вероятно имат аргументи специалистите, или споменатите вече заявени и платени партиди и съответстващите им предпазители, или са преценили че всичко което е преди предпазителите няма да издържи заложената и потребявана мощност та са решили по този начин да я ограничат за което вече си носят отговорност те или техните началници позволили им да вземат това решение.
hidrazin - майстор
Ами елементарно. Като си е заявил вероятно 15kW колко да му сложат? Сигурно са нямали под ръка 3х25А. :lol: Щото за 15 киловата трифазно толкова му стига. Вероятно са му сложили 3х32 за да може да си сложи след електромера 3х25А.
Така е с тарикатите.
Тани - модератор
Кики написа:
За да му сложат на хотелиера 32А предпазител значи партидата му (най-вероятно за такава е платил) е за такава мощност (около 7-8kW, което е малко дори за еднофамилна къща),
Jorky написа:
?
Всичко в хотела му е изцяло на ток и след като му намалиха мощностите и поставиха трифазен а.предпазител 32А
Всъщност е трифазен и мощността е по-голяма, но с големи ограничения за ползване на монофазни големи товари! Вероятно предпазителите са били сменени с "по-подходящи" по собствено усмотрение :wink:
Кики - специалист
Това с трифазния не го забелязах в първия му пост и си мисля и "говоря" за монофазен, ама пак е малко защото ако се спази селективноста трябва в Хотелчето му да е 25А както казва Hidrazin, и ако не е разпределен товара симетрично ще има да пада че свят ще му се завие. И започвам да си мисля че е имало интервенция за вдигане на главния във външното табло именно заради това, след което ЧЕЗ са оправили "грешката". Предлагам на Jorky да прескочи пак до сниманото табло и да мери на трите фази дали е еднакво напрежението.
hidrazin - майстор
Трифазно е. Вероятно се е опитал да "спести" едни 1500 лв от разлика в цените на партидите над 12kW. :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Не знам какво да предприемем,моля дайте някакъв съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: