• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanabrashev - напреднал
Здравейте!
Имам следния проблем - около 4, 5 счупени стъкла на плафоните във входа в който живея. Плафона е класически, стъклото с форма на гъба, млечнобяло на цвят, диаметър около 30 сантиметра. Модела е подобен на този:
http://www.atra-bg.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... D0%9E.aspx
Ясно ми е че това нещо вече не се произвежда, но виждали ли сте някъде залежали количества или единствения начин е да се вземат от друг вход :-D .
Благодаря предварително!
hidrazin - майстор
Какво значи това около 30 см? А ако ти намеря около 30см +/- 10см? :-D
Ей тук има различни размери:
http://www.prisma.bg/bg/product-view/25/55.html
И най-добре - един плафон под ръка и в магазините. Големи магазини, работещи от дълго време а не някой квартален гараж.
Може и тук да поровиш. Има 1255 продукта от сорта.
http://elektrobaza.com/28-aplitsi-i-plafoni#/
:partyman:
valentino76bs - майстор
ivanabrashev написа:
Здравейте!
Имам следния проблем - около 4, 5 счупени стъкла на плафоните във входа в който живея. Плафона е класически, стъклото с форма на гъба, млечнобяло на цвят, диаметър около 30 сантиметра. Модела е подобен на този:
Ясно ми е че това нещо вече не се произвежда, но виждали ли сте някъде залежали количества или единствения начин е да се вземат от друг вход :-D .
Благодаря предварително!
Е айде ся от друг вход ,ами ако някой му потрябва нещо и дойде и обере примерно дръжките на вратите ви или нещо друго как ще е ааа .... ганьовска работа.Има евтини плафони под 10 лева.Варианта и плафон с вградена фотоклетка също е добър,ама трябва да ги смените всичките.
ivanabrashev - напреднал
Това за другия вход беше в кръга на шегата. Не ми приляга да ходя със стълбата по нощите. Около 30 сантиметра означава от 29 до 31 :). Иначе не съм ходил по кварталните магазини, ами в Електромаркет, ТМТ и Язон - там няма. За Призма не се бях сещал, защото по принцип са цифромани, но не е лошо да видя и там. Единствения подобен модел е този на "Атра", който го посочих по-горе, но той е с диаметър 23 сантиметра. Казвам му подобен на модела, защото окачването на стъклото е същото - едно лостче което се издърпва за да може да се закачи плафона. Пределно ми е ясно че има нови плафони по 3.50 лева, но с рехавата мазилка на тавана ще се отвори доста повече работа с подмяната на самото тяло, а не само на стъклото. Иначе от такива със сензор няма икономически смисъл, защото в момента общата сметка за ток за осветление е около 4 лева на месец и дълго време няма да може да се покрие разхода за нови плафони.
valentino76bs - майстор
ivanabrashev написа:
Това за другия вход беше в кръга на шегата. Не ми приляга да ходя със стълбата по нощите. Около 30 сантиметра означава от 29 до 31 :). Иначе не съм ходил по кварталните магазини, ами в Електромаркет, ТМТ и Язон - там няма. За Призма не се бях сещал, защото по принцип са цифромани, но не е лошо да видя и там. Единствения подобен модел е този на "Атра", който го посочих по-горе, но той е с диаметър 23 сантиметра. Казвам му подобен на модела, защото окачването на стъклото е същото - едно лостче което се издърпва за да може да се закачи плафона. Пределно ми е ясно че има нови плафони по 3.50 лева, но с рехавата мазилка на тавана ще се отвори доста повече работа с подмяната на самото тяло, а не само на стъклото. Иначе от такива със сензор няма икономически смисъл, защото в момента общата сметка за ток за осветление е около 4 лева на месец и дълго време няма да може да се покрие разхода за нови плафони.
Ясно .Скоро един приятел сменя цялото осветление на един вход с ново ще го питам дали е запазил/най вероятно не е / и ако има нещо ще ти пиша на лични.
MamaMy - майстор
Сложи влагоустойчиво тяло с буркан за баня. Буркана се сменя съвсем лесно с най-обикновен буркан за компот с винт
VLADO66 - майстор
Буркана с кисели краставички ли да бъде или.... :? :cool: :-D
valentino76bs - майстор
MamaMy написа:
Сложи влагоустойчиво тяло с буркан за баня. Буркана се сменя съвсем лесно с най-обикновен буркан за компот с винт
Мега грозна работа....,ииии като остане отпечатъка от старото тяло.
MamaMy - майстор
VLADO66 написа:
Буркана с кисели краставички ли да бъде или.... :? :cool: :-D
В никакъв случай. Само от компот "Белени праскови". Иначе не свети добре.
valentino76bs написа:
Мега грозна работа....,ииии като остане отпечатъка от старото тяло.
Мега грозна, ама светеща с плафон. Иначе е мега счупена или мега липсваща. А петното от стария се боядисва с латекс за 25 секунди.
MIRO_073 - майстор
ivanabrashev написа:
Здравейте!
Благодаря предварително!
Това, което търсиш от комунизЪма няма да намериш по магазини. Съберете по 3-4 лева от врата и си ги сменете с актуални някакви, каквито си харесате. Потвърждавате правилото-икономията е майка на мизерията.
Честита Нова Година.
  • 1
  • 2

Тема "Резервно стъкло за стълбищен плафон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: