• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dan
kikokiko написа:
Да се похваля - направих още един проектор - този път използвах монитор iiyama txa 3833jt с матрица на Toshiba и шрайбпроектор Лектор 01 с лампа 650w. Чрез накисване на матрицата с мокри кърпи свалих защитните слоеве от двете страни на матрицата и тя стана доста прозрачна после удължих FFC лентовия кабел -като си купих 20 сантиметра FFC кабел 20 пина и преходник(излезе ми около 10 лева), сработи чудесно. Образа отстъпва малко по качество в сравнение с матриците на Samsung, но все пак качеството е много добро. Ето малко снимки. :wink:
kikokiko, откъде купи "20 сантиметра FFC кабел 20 пина и преходник(излезе ми около 10 лева)"???
angel_ov - специалист
gorgidanchev написа:
Искате ли проектори?
Състояние? Цена?
kikokiko - специалист
dan написа:
kikokiko написа:
Да се похваля - направих още един проектор - този път използвах монитор iiyama txa 3833jt с матрица на Toshiba и шрайбпроектор Лектор 01 с лампа 650w. Чрез накисване на матрицата с мокри кърпи свалих защитните слоеве от двете страни на матрицата и тя стана доста прозрачна после удължих FFC лентовия кабел -като си купих 20 сантиметра FFC кабел 20 пина и преходник(излезе ми около 10 лева), сработи чудесно. Образа отстъпва малко по качество в сравнение с матриците на Samsung, но все пак качеството е много добро. Ето малко снимки. :wink:
kikokiko, откъде купи "20 сантиметра FFC кабел 20 пина и преходник(излезе ми около 10 лева)"???
Купих го от КОМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС, с поръчка, в наличност имаха само 10 см. след няколко дни ми доставиха и 20 см. Относно преходника - имат женски със вход за кабела от едната страна и гребен с 20 пина от другата - аз използвах два такива, като запоих 20 те пина от единия с 20 те пина на другия един за друг и се получи преходник с които наставих лентовите кабели. Запояването стана малко трудно, защото крачетата са много малки, но се справих. Постъпих по следния начин - залепих двата куплунга един за друг , така че крачетата да са един срещу друг и да се допират, след това ги намазах със течност за запояване, после сложих на поялника почти нищожно количество тинол. След това провлачих бързо поялника през всичките крачета, и със скалпел проверих дали някоя от 20 те двойки крачета не са дадени на късо със съседна двойка крачета.

Фирма: КОМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС
Град: София
Пощ. код: 1000
Телефон: +359 2/9155800, 9155855
Факс: 9540384, 9515267
E-Mail: office@comet.bg
Web: www.comet.bg
gorgidanchev - специалист
За цена не знам.Бракувахме ги.И доста исхвърлихме.Марката не съм гледал.Май пише ЛЕКТОР.Трябва ми едно мониторче малко и ще ти дам два работещи.
gorgidanchev - специалист
Ехо
навит ли е някой за проектор.
Dakata_m - напреднал
Вдъхновен от прочетеното и аз се захванах със задачата, като си намерих чисто нов проектор и днес изръсих 180 кинта за монитор Samsung SyncMaster 152b ( с идеята, че матрицата ще е самунг ). Започнах да си разглабям аз мониторчето и гризнах дръвцето:
Изображение
Виждате на снимката едно гадно късо кабелче, което ми стъжни положението. Доколкото видях в постовете явно проблема е решим и това примерно ще го преживея обаче, на снимката също се виждат първите букви на едно надписче TO....... и е ясно че завършва на SHIBA :-D. Ако могат колегите да споделят опит, така ли изглеждаха и при тях матриците или да се надявам аз да съм уцелил някакъв друг тип ( по светла :lol: ) , че ще се гръмна ако не стане работа след удължаването на кабела . :?
kikokiko - специалист
Dakata_m написа:
Вдъхновен от прочетеното и аз се захванах със задачата, като си намерих чисто нов проектор и днес изръсих 180 кинта за монитор Samsung SyncMaster 152b ( с идеята, че матрицата ще е самунг ). Започнах да си разглабям аз мониторчето и гризнах дръвцето:
Изображение
Виждате на снимката едно гадно късо кабелче, което ми стъжни положението. Доколкото видях в постовете явно проблема е решим и това примерно ще го преживея обаче, на снимката също се виждат първите букви на едно надписче TO....... и е ясно че завършва на SHIBA :-D. Ако могат колегите да споделят опит, така ли изглеждаха и при тях матриците или да се надявам аз да съм уцелил някакъв друг тип ( по светла :lol: ) , че ще се гръмна ако не стане работа след удължаването на кабела . :?
Не се притеснявай ще стане. Удължаването на кабела е малко трудно но не невъзможно и предполагам, че ще се справиш. Аз имам опит с матрици на TOSHIBA (чети мненията ми във форума) - ако се окаже по -тъмна -ще се наложи да свалиш с накисване двата защитни слоя от двете страни на матрицата, но преди това прочети какво сам писал за това във форума, защото има особености които трябва да се вземат предвид. А проектора който си взел какъв е ? Не трябва да е с горно осветление, защото така светлината минава два пъти през матрицата и образа ще е блед.
Пожелавам ти успех - ако имаш още въпроси питай.
Dakata_m - напреднал
Мерси за отговора и насоките. Относно проектора - намерих 2. Единия е лектор 1, който не тръгна но още не съм го гледал какво му е, понеже другия го извадих от кашон, чисто нов ( е всъщност на 18 години, съдейки по етикета :lol: ) и е някакъв полски. Аз лично за пръв път виждам такъв:
Изображение
Изображение
Интересното е, че лампата му е на 24 волта и е с мощност 265 вата ( като лумени не знам колко идва ). Работи перфектно и буквално не издава никакъв шум освен ако не си залепя ухото на ламарината. Има си и резервна крушка и дори маркери които пишат :-D . С плаки и на включено осветление в стаята се вижда идеално но с матрицата нямам идея как ще е. Друг е въпроса и лентов кабел от къде ще намеря ама като съм се хванал ще довърша нещата.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: