Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
nikolaytatarov - специалист
в интерс на истината не съм я обработвал с нищо,това ми е пробната установка за елтрожена дето си правя,освен да я барна малко с ъглошлаифа, и пак да пиша.
gogo7777 - майстор
По-горе се заговори за 5%С
По-горе не става въпрос за С (въглерод), а за Н (водород). И не е за състава на тела.....А процентите ги уточнихме маааалко по-надолу :-D

Весела Коледа на Всички :partyman:
Sharkolia - специалист
gogo7777 написа:
По-горе се заговори за 5%С
По-горе не става въпрос за С (въглерод), а за Н (водород). И не е за състава на тела.....А процентите ги уточнихме маааалко по-надолу :-D

Весела Коледа на Всички :partyman:
Който неможе да чете ,да се връща в 1-ви клас :headbash:
Извинявам се!
Весела Коледа!
profesionalist_wood - майстор
В Америка съм виждал оцветени електроди-сив,бежов,червен и светлозелен. Доколкото съм разбрал,че били ориентир какъв тип електроди са.В България само съм виждал сиви на цвят от ихтиманските ,,Вежен,,
MamaMy - майстор
Гледай опашките! Имат цветна точка :-D
Avas_co - майстор
Мисля , че тук е мястото да попитам опитните колеги.
Малко предистория:
В работата ми се налага да разбирам от доста неща и доста разнообразни умения.
Така че ми се налага и да прикапвам разни неща, не съм заварчик и няма и да стана, но се опитвам да правя нещата както си му е реда.По принцип заварявам разни черни железа , нещо да си нагодя и заварявам за разни профили конзоли за врати(асансьорни),когато нямам бетонен щурц отгоре, с неизвестна стомана от обикновено черно желязо до предполагам някакви по-високо въглеродни стомани.Като цяло рядко ми се налага нещо отговорно.
Та като за мен си се справям и ползвам за целта рутилки (вежен), но днес имах да капна някакви дреболии и след като си свърших работа се сетих, че ми изпаднаха няколко електрода Норд и реших да ги пробвам, размених поляритета иии ...
обичайното-голям зор с паленето,но пък съм очарован от заварките, а както съм чел тук и там, разликата в шева е доста голяма.
Та въпроса ми е -какви електроди(базични) да ползвам като за моята непретенциозна работа, и да не са чак толкова тегави за палене като Норда?
MamaMy - майстор
Аз си купих някакви евтини китайски от продавалника и да ти кажа държат се доста прилично за парите си. 20 лв кутията

Ето тези рутилови електроди са перфектни. Направо им свалям шапка на турците за тях:
http://prodavalnik.com/rutilovi-elektro ... -i36279521
Последна промяна от MamaMy на нед яну 05, 2014 11:23 pm, променено общо 1 път.
Avas_co - майстор
Не е проблема в парите толкова.Мога да си взема от турските Магмауелд по 10 лв./2,5 кг. кутията от руския пазар в Пловдив.
Не горя много електроди, така че няма проблем, но искам нещата да са както си трябва.
gogo7777 - майстор
За прикапване Емоната са идеални, за по-отговорни заварки като за асансьор EVB 50.

Тема "Електроди норд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: