• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
seeker - специалист
Здравейте. За много години на всички! От известно време имам едно чудене, дали ще може да се удължи опашката (8 мм) на прав (евнтуално заоблен) фрезер от червените (райдер)? Не ми достига дълбочина 10-15 мм. Приемам, че ще се получи "биене" но такъв фрезер ми е нужен за по-грубо зачистване, ще се ползва за копир фреза.
Тани - модератор
Какъв размер ти трябва? По добре си вземи с по-дълга режеща част, отколкото да си правиш експерименти с безопасността!
EDI - майстор
Не, че не е възможно, ама не си заслужава и рисковете стават прекалени.И най-малкото биене може да ти докара огромна беля при големите обороти.Послушай Тани, вземи си един дълъг фрезер.
griffin - майстор
Дали не може да ползваш удължител за фрезата. Ако заваряваш фрезер най вероятно ще му промениш структурата на метала заради загряването и после ще трябват термични операции предполагам по добре погледни за удължител или дали не може да изтискаш от фрезата по дълбоко потапяне моята при премахването на колелцето за дълбочините слиза с 1см повече иначе то пречи на корпуса.
EDI - майстор
Може удължител, също е идея :partyman: , аз ползвам такъв на СМТ.Цената е около 50 лева, хем ще си го има да ползва евтини фрезери.
seeker - специалист
Идеята да се удължи фрезера изключва заварка, а разпробиване на опашката на фрезера и нарязване на вътрешна резба; съответно към фрезера - удължител с външна резба. Има удължени свредла за дърво на същия принцип. Склонен съм да прежаля единия фрезер за целта, все пак са от евтините. Относно удължител за фреза, също много добър вариант , но пропуснах да спомена, че оберфрезата ми е с цанги 6 и 8 мм. Предполагам удължителите ги има във варианти от 8 мм. към пак 8мм?
seeker - специалист
А...с вземане на по-дълъг фрезер, колко е най-дългият прав фрезер примерно D 8 мм. на S 8 мм., тъй като най-дългия който видях е с обща дължина 62 мм.?
griffin - майстор
Дължината на фрезера зависи и от дебелината на опашката ако си с 1/2 има и по 7-8см фрезери разтърси се из нет-а но на тънка опашка няма как да сложат дълъг фрезер мисля че за 6-ца имах 5-6 см дължина това е прав спираловиден.
seeker - специалист
Максимума на фрезата ми е 8 мм. цанга. Между другото не съм работил със спираловидните фрезери-как ще се държат на материал орех? Имам заточено на "лястовича опашка" свредло за дърво, което за плитки стъпки на фрезоване става, но изпушва дори на ниски обороти.
EDI - майстор
С опашка 8 най-дългия от ЛОНГ серията на СМТ е 66 мм общо.31,7 дължина на режеща част и Ф 16 - http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... ~7/8/912~2 .Ето ти другия вариант - http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... /906.191~2 дължина 80,2, махаш лагера и на шмиргел изпиляваш челото.ФРУД имат обща дължина 70 мм, 31,8 режеща част, опашка 8, за канали 8 мм - http://lotostrading.com/details.php?product=12105 .№ е 04-11908.С опашка 6 - № 04.11906.
  • 1
  • 2

Тема "Удължаване на опашка на прав фрезер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: