• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Avas_co написа:
Колега kam34 доколкото разбрах имаш http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654 , би ли споделил случвало ли ти се е, в момент на нерви(или недоглеждане) да тръгнеш да мериш напрежение, а уреда да е нагласен в обхват за верига.
И ако да, свирва ли уреда завинаги ?
И аз го имам същия но не съм стигал до такава ситуация :lol: Виж с на валентино мултицета точно така ми се получи-съпротивление-мрежово-съпротивление-мрежово-съпротивление-съпротивление (аааа бил съм на съпротивление #-o )И свирна да :-D
hidrazin - майстор
Ами те хората са написали в описанието:
Преди измерване на съпротивление, капацитет, диоди или проверка за непрекъснатост на веригатапрекъснете токозахранването на веригата и разредете всички високоволтови кондензатори.
Никога не измервайте съпротивление във верига под напрежение нито проверявайте за непрекъснатост такава верига.
:partyman:
kam34 - специалист
Avas_co написа:
Колега kam34 доколкото разбрах имаш http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654 , би ли споделил случвало ли ти се е, в момент на нерви(или недоглеждане) да тръгнеш да мериш напрежение, а уреда да е нагласен в обхват за верига.
И ако да, свирва ли уреда завинаги ?
:) Тия експерименти ги правя само със служебните уреди :lol: и то като реша че искам нов и стария ми е омръзнал вече. Почват се едни електро-краш тестове :axe: А въпросния за който питаш ми е личен и смятам да си го ползвам още дълги години :lol:
Avas_co - майстор
fox_vt написа:
И аз го имам същия но не съм стигал до такава ситуация :lol: Виж с на валентино мултицета точно така ми се получи-съпротивление-мрежово-съпротивление-мрежово-съпротивление-съпротивление (аааа бил съм на съпротивление #-o )И свирна да :-D
Хм,по този начин съм убил безчет китайски уреди,кога от недоглеждане, кога по същия начин описан от теб.
Сега ползвам някакво дърво за 15-тина лева, което оцелява над година и половина(баси рекорда) и оцелява само защото има бутон за включване и изключване и заради това го гледам на какъв обхват е .
Нямам голяма нужда от кой знае колко прецизен уред,но все пак искам донякъде да мога да мога да разчитам на уредчето, но ситуацията с перманентното свирване никак не ми допада.
nv952 - майстор
Хора аз направих една бела с мултицета.

Трябваше да измеря напрежението в мрежата поради един изгорял нулев проводник в таблото напрежението падаше и се вдигаше рязко но от много бързане преди да меря променливо мерих Ампери в обхват 10 А (като кабела беше преместен на самата букса) и настроих мултито от Ампери на променливо но забравих да преместя буксата и той гръмна и сега не може да мери ампери.Та да питам вътре има ли някой бушон да предпазва от такива инциденти.(само питам за информация няма да го разглобявам защото си мери променливо постоянно и милиАмперите и всичко друго работи но историята показва,че който мултицет разглобя после не може да се сглоби.)

това е мултицата ми http://elimex.bg/product/39813/ured-multitset-my68.html
hidrazin - майстор
Какъв е мултицета? Голяма част от тях си имат башони. Един от 10А за този обхват и един 0,3А за милиамперите.
fox_vt - майстор
Точно този модел нямат предпазител на силовия ампераж имат само един стъклен за 200mA обхватите и толкос.Шунта вътре е щипнат леко със секачките когато са го настройвали може там да е поддало,а най вероятно кабелите са дали фира.Уреда ако няма разстопено ще си работи,провери кабелите първо и след това го отвори но ако шунта е прекъснал забрави за обхват 20А поне не и по лесния начин.И аз да се оплача от мойто китайче като на kam34 Още като го взех започна при пуснато осветление да свети индикатора за слаби батерии,а те са на по 1,48 волта :) Сега почна като пусна осветлението да примигва и щях да им го връщам но видях че няма лепенка за гаранция и го отворих.Както си и знаех задния капак контактува чрез пружинки вкл. и батериите към платката,и тъпия китаец без да иска капнал капка калай върху едната пружинка и тя вече не е пружина :lol: Махнах каквото можах и ги разтегнах леко,за сега се оправи но ако пак се разхлаби ще перна кабели директно към платката и до там.

ПП nv952 извинявам се объркал съм уреда от линка който си показал отначало.Твоя уред има предпазител 10А на силовия шунт.Отвори го и го смени със същия :wink:
Последна промяна от fox_vt на чет яну 02, 2014 6:53 pm, променено общо 1 път.
nv952 - майстор
hidrazin написа:
Какъв е мултицета? Голяма част от тях си имат башони. Един от 10А за този обхват и един 0,3А за милиамперите.
това е уреда ми
Изображение
DundyTheCroc - майстор
Аз съм ей с това и съм много доволен
Веднъж го сравнявах с добър Fluke, една стотна разлика на напрежение дадоха :mrgreen:
Изображение
hidrazin - майстор
nv952 написа:
...това е уреда ми...
Опппп... Сетих се. Ти имаше преди време питане какъв да си купиш и си взе MY-68. както по-горе са ти казали вътре има предпазител 10А и се намира точно над отворите за пипалата. Лесно се разглобява и няма да имаш проблеми със сглобяването му. Тоя не е като онези за по 5-6 лева, дето се разпадат като им развиеш болтчетата на платката. :)
Я преди да го отваряш вземи го сложи на обхват за кондензатори да видим какво ще покаже на дисплея.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: