• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
k88 - специалист
VLADO66
"За ревматизъм и капилярна влага сигурно си чувал."

Несъм чувал ако може да ми разясниш?И как да го избегна?
VLADO66 - майстор
Ми чети какво съм ти писал-хидроизолация отвън и отвътре,дренаж нищо че е почти равно..Вътре под плочата трябваше да имаш най-малко 10см..инертен материал/филц,тлошляк/,това отдалечава влагата.Дъжда като тропне на плочника при външните стени отскача и омокря стената на 50-60 см.
romanpm - майстор
=D> Браво за ентусиазма . Моя съвет е мисли за бъдещи комуникации :)
gechev - специалист
Не четът достатъчно съфорумниците и искат отговор. Е, отговорът трябва да го дам аз. Ама аз не искам, щото вече го е дал арх. Цилков. Четете бе, в този форум има от птиче мляко. Какви ревматизми, какви капилярни влаги, какви термоизолации?
l_bonev - специалист
Браво колега за ентусиазма =D> , спазвай си технологията и няма да имаш проблем. Във форума можеш да намериш абсолютно всичко. По принцип не пиша много във форума , но го чета почети всеки ден. В едно се убедих , че сме работлива , можеща ,но и много завистлива нация. Как не им писна на тия хора да питат за тия документи, просто не знам. Не отричам , че голяма част са доста знаещи , други пък можещи, но има и дразнители. То и пирамидите в Египет имат документация , че даже Ра е дал на Тутанкамон и Акт 16. Това разбира се в кръга на шегата :yawinkle: . Сградата в Латвия, която се срути и уби близо 70 човека, да не би да нямаше документация, да не беше избрана за сграда на годината. Никой още не знае , аджаба кой е виновен.
Надявам се , че не ме разбрахте погрешно , че карам хората да строят ,без проекти и разрешителни. Пожелавам Ви Весели празници. :partyman:
tanosliven - специалист
Аз лично за документи питам когато видя неправилни/грешни изпълнения .Защо и кой и кой ще поеме писменно отговорността ако недай си Боже стане нещо.За 20 г в занаята съм видял доста неща и хубави и лоши едно е ентусиазъм и друго знание и практика.Грешките в строежитге са скъпо нещо и тук целта е да се намалят колкото може повече.Успех!!!
п.п.За зградата в Латвия кой е подписвал него ще е.ат!!!И малко ще му бъде !!!!
VLADO66 - майстор
Малко се отклонявам от темата защото стана на въпрос за сградата в Латвия-покрива се е срутил защото са изсипали върху него 70т. хумус да си правят зимна градина :shock:
muhtarov - специалист
VLADO66 написа:
Малко се отклонявам от темата защото стана на въпрос за сградата в Латвия-покрива се е срутил защото са изсипали върху него 70т. хумус да си правят зимна градина :shock:
нормално :)
ако не е предвиден да издържа товар, .. съвсем нормално

приблизително 1250кг/1м3

70тона = 56м3 (при 20см насип) = 280м2

или 250кг/м2 товар
- което си е почти границата; поне за българия
мисля, че при нас ги смятат на 300кг/м2 а при зоните където има повече сняг са на 400кг/м2
k88 - специалист
Доста работа се сварши и доста време мина ето и малко ъпдеит с снимки
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл:
4.jpg
k88 - специалист
Прикачен файл: