От мобилни телефони до цифрови камери
alsted - майстор
Генератор Valeo CL80, модел 2542286А 12V/80А
Самия елемент
Прикачен файл:
РР - напрежение.JPG
РР - напрежение.JPG (48.85 KиБ) Видяна 5176 пъти
дали може да се намери в търговската ни мрежа? Как всъщност е означението му?
todortv - майстор
Сменя се целия модул комплект, иначе може да влезеш в сериал... :-D
hidrazin - майстор
В смисъл, че това цялото го броиш за един елемент.
:partyman:
alsted - майстор
Звучи ми като въпрос на изказване. Елемент, блок, чип, някои продължават да го наричат и "реле-регулатор"... Все пак си има корпус (тип), някаква номерация ... До колко е универсален или уникален ... по-скоро това е и въпросът. На блокчето няма други елементи осигуряващи специфичен режим. Ако ще сте полезни по темата - дайте малко по-обстойно! Блокчето го търся, но намирането му се оказва не от най-лесните задачки. В същото време при две коли, съм без кола и за да ходя на работа, трябва да нарушавам закона :-D ... с риск наистина да се вкарам във филм :x
MamaMy - майстор
Този елемент който прилича на мощен транзистор в ТО3 корпус е самия регулатор. Имам такъв от генератор Бош. Отделно не се продават или поне аз не открих. Има много изхвърлени релета със здрав регулатор заради износени четки. Ако си намериш такова, дерзай.
alsted - майстор
Благодаря на всички за отделеното внимание!
На "Косето" бях направил заявка на мейл. Днес отивам, те ми връчват нещо много далеч от моето и упорито ме убеждават да го взема. Едва при по-острата ми реакция се разравят по каталози и намират моето ... в три варианта. Заявяват ми, че ще поръчат и трите, и на място ще решим кой ще взема. Цената е по-височка (47лв) от очакванията ми
БМВ Клуб България написа:
Новия реле-регулатор го има на добра цена в Косер (20.80лв) , на мен ми го дадоха с отстъпка от цената и ми стъпи на 18.80 лв.
, но "болен на креват се е.."
Хидра, еб@ ти съотношението: в "Ебей" - 24лв, в "Косето" - 48, от линковете ти - до 160 ???
Не разбрах защо да не го търся като елемент?!
"Мама му" ме хвърля в дерзание с такива, на които са прецакани четките - много логично! Няма да стане с "чичо гошо" обаче (за съжаление). С "човек в сервиз" - да, ма ... умряла работа ... особено, когато си на зор (както всеки, обикновено).
MamaMy - майстор
Не се хвърляй на такива скъпотии! Оправят ти леглото да те таковат :-D
Виж в сервиза на френските превозни средства. Поговори с някой електричар. Някой път за 10 лв правят чудеса. Аз повече от 25 не давам за такова. Моето и то е от тези порядъци. За това реших проблема кардинално. Като ми разстлаха за втори път и поръчах цял по-мощен генератор от моргата и проблема се реши за винаги. На търговците на авточасти вяра нямам ама никаква. Те са по зле и от брокерите на недвижими имоти. Назначават ги само след удостоверение за пролежани години за измама в централен софийски. :lol:

Тук ползвам добри цени. Направи си запитване по модел кола, години и разни такива. Ако ти хареса ще ти взема. Иначе гарантирам за тях.

Тема "Регулагор зареждане Valeo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: