• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Нека намерим най-тънките цени.
stancho123 - специалист
Ами хладилника е самсунг истински метал отвън за 1400лв, печката, микровълновата, миялната и не върви да взема бяла пералня, то до сега си беше черна с метално.
Ходих да ги гледам с жената от тези модели, който посочихте особенно единия, всичко хубаво, но като видях аз и женета, че е 44см назад се отказахме.Значи още едно условие е да е около 60см назад, защото й е малка, особенно барабана, пишат, че е 6кг, ама в сравнение със сегашната тези с 44см са с доста тесен барабан.

Ако не се намери друго сигурно ще е тази
https://www.technomarket.bg/products/09 ... l-85275xfl
Цвета е задължителен, просто нямам избор.
nikolson - майстор
Моят съвет е не си купувай пералня Самсунг! За десет години сменихме две, все проблеми с програматор. Ремонти-над десет пъти. Ако си харесате модел, питайте предлага ли се във вариант инокс. Обикновено са 30-40 лева по-скъпи.
За препоръка, в момента сме с Деу, пералня плюс сушилня. Мога да я препоръчам.
Chefo77 - майстор
stancho123 написа:
Ходих да ги гледам с жената от тези модели, който посочихте особенно единия, всичко хубаво, но като видях аз и женета, че е 44см назад се отказахме.Значи още едно условие е да е около 60см назад, защото й е малка, особенно барабана, пишат, че е 6кг, ама в сравнение със сегашната тези с 44см са с доста тесен барабан.
44 см са си съвсем нормална дълбочина за 6 кг пералня. Притеснява те, че пералнята не събира тези 6 килограма, или това, че е по-къса??? Защото си първия, който се оплаква от пералня с малки размери, другите се оплакват че са им големи :)
stancho123 - специалист
Притеснява ме, че барабана е къс, една завивка да се сложи и ще се напълни обема на барабана, а тази сегашната в сравнение с тези 40см дължина имам чувството, че има два пъти по-дълбок барабан.
А относно инокса, всички ли се предлагат в инокс или повечето?Защото от 200 перални в магазина заради инокса се свеждат до 10 броя, защото доста други харесах и една с функция сушилня.Казаха, че парата я изхвърля към мръсния канал и не е нужен извод отвън да се прави за да изхвърля парата.
Chefo77 - майстор
Пералня със сушилня = :vom: Или пералня, или сушилня. Това с иконката е компромис, и то голям. Иначе са прави, сушилнята работи на кондензационен принцип, при който пара няма извън машината. На самостоятелните сушилни отделя водата в казанче, ако не се върже към канализацията.
А това, че е 6 килограма, означава, че можеш без проблем да събереш 6 килограма сухи дрехи, нормално миксирани като състав и да ги върти нормално като се намокрят. Не че събира 6 килограма завивки, защото там проблемът е с обема. В този барабан (6 килограма) влиза малка завивка 130х200, но голяма (200х200) посмъртно не може да се вкара, макар да няма килорамите. Не съм убеден, че голяма завивка влиза в какъвто и да е размер домашна пералня. Ние открай време перем нашите в обществена.
stancho123 - специалист
Аз големи завивки съм прал без никакви проблеми в сегашния самсунг.Пусто много хубав, ама тая шибана пукната платка...пак ще ходя до техномаркет днес, но този на Цариградско.

Ако някой го интересува какъв е проблема, както си пере изведнъж включва 1200 оборота, защото платката дава на късо или каквото е и почва яко тропане и разхождане като при старите перални.
VLADO66 - майстор
Тая пукната платка е лош монтаж а не транспортен дефект :wink:
Chefo77 - майстор
А замислял ли си се да си вземеш бяла и да я обработиш с фолио? Това много ще ти разшири избора. И не ти пречи на гаранцията.
Между другото, всички перални имат теглилки и вероятно всички пускат вода според прането. След като първото ми Беко имаше, пък то струваше наполовина на твоята старата :)
stancho123 - специалист
Честно да си кажа, не знам как ще стане, ако се обработи с фолио и в случая какво трябва да е фолиото за да стане "фабрично" на изглед?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Избор на пералня до 900лв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: