• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
EDI - майстор
Не, доколкото помня, нагоре трябва.В долно положение на зъба джама е заключен, в средно е нормалното отваряне, зъба минава през процепа, а в горно на зъба е да задържи основата до рамката, там зацепва с плътната част..
velsi - Почетен майстор
Един-два оборота на винта за да вдигнеш крилото малко нагоре. Това е, което трябва да направиш.
Svilky - напреднал
Благодаря на отзовалите се. Вратата вече се отваря нормално.
profesionalist_wood - майстор
aristokrata написа:
miro_800 написа:
Не пренебрегваите и поведението на обръщачите на прозорци и врати.Те вадят всички клинове, подложки и трупчета които им пречат, включително и тези отдолу, важното е тяхната работа да е ОК.
Според мен не е много умно да оставят дървените подложки и клинове под мазилката. В един момент започват да се надуват от влага и се получава кофти ситуация. Виж,ако подложките не са от дърво е друга тема.
Отделен е въпроса,че ако този,който обръща бърза не спази технологичното време за стягане на пяната,не пази чисти механизмите и стъклата..е,това е немарливост,не е незнаене.
miro_800 написа:
Виждал съм летви подпрени на подпрозоречните за да си закрепят фибрана отгоре, дрехи чанти закачени по крилата,
Закачени дрехи и чанти не биха повлияли на един добре монтиран прозорец с дюбели и стегнала пяна :razz:

Да махам ли дървените клечки и подложки които са оставени от монтажниците или да останат? :?
Не ми се преебава дограмата
tarlyo - специалист
Ако дограмата е дюбелирана и опенена, махай смело, Запълни дупките от трупчетата с част от изрязаната пяна.
MASTER - специалист
tarlyo написа:
Ако дограмата е дюбелирана и опенена, махай смело, Запълни дупките от трупчетата с част от изрязаната пяна.

Не само че не се махат, а е и задължително да ги има.

Ако не си извадил тези от долната страна, има вероятност все пак да изтрае прозореца. :?

Винаги се чудя защо при наличие на google не потърсите някоя инструкция за монтаж, или поне картинки,ако ви затрудняват езиците. А се вързвате на приказки на хора, дето я знаят какво правят, я не.

Ето тази картинка на мен ми излезе на първи ред в google bilder :)

Изображение

Отделен въпрос е, че трупчетата трябва да са положени така, че да не възпрепятстват работата на мазачите по никакъв начин.

Но обикновено тези дето ги слагат са точно такива "специалисти", като тези дето казват да се махат :-D
stiv1961 - майстор
Къде я намери тази картинка бе, MASTER, тия германци слагат трупчета и в самия прозорец :-D
MASTER - специалист
Това беше първата картинка,която ми попадна от google

Вижда се че е аматъорско спретната, а и е доста,доста стара.

Последните 10 години не съм виждал да се ползват рамен дюбели за монтаж.

Според мен идеята е била, че външните трупчета са опорните, а вътрешните дистанционните.

Идеята ми беше, че не е сложно да се разбере дали трябва да има трупчета,или да се махат.

Иначе къде,как и коло трупчета се слагат - в всеки и каталог на прозорци го има подробно обяснено.
Vancuver - помощник
Трябва ми помощ с два "френски" прозореца - и двете крила духат "отзад" между пантите. Като цяло ми е странно защо толкова голям прозорец е направен само с две, а не с три панти, но... Даже има и луфт между тях - вижда се на снимките.
Има ли спасение и какво е?

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Последното има нещо като език, който "играе" - не е статичен. Двата прозореца са напълно идентични, имат еднакъв луфт и духа еднакво между пантите...
И двата са с еднопосочно отваряне.

Мерси!

Edit:

В момента се чудя дали да не пробвам със самозалепващо гумено уплътнение. Другият вариант, за който се сещам, е да се сложи трета панта посредата на крилата. Ама не знам дали е възможно и съответно колко е трудно...
velsi - Почетен майстор
Има ли двуплоскостно отваряне? Ако има - монтиране на механизъм и отзад, така нареченият "гръб". Ако няма - допълнителни панти и регулиране на съществуващите.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: