• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
VLADO66 - майстор
Ти ще то дистанцираш а с какво/и как/ ще го лепиш.Нали като хакнеш дюбелите в средата стиропора ще хлътне и се счупи.
profy - специалист
С неохота пиша, единствено шопската упоритост ме кара да постна обяснението, най-вече заради следващите незнаещи,
очевидно е, че авторът на темата твърдо е решил да пренебрегне законите на топлопренасянето.
unicata написа:
...при положение че не изпускам нещо...
unicata написа:
...Така ли е или бъркам нещо сметките?
Изпускаш много, и бъркаш всичко.
В този линк уважаемият академик е дал обяснение.
http://bgremonti.com/forum/viewtopic.ph ... %82#p47622
unicata - специалист
Аз ще продължа с ината, защото мисля че не ме разбирате напълно, а може и аз да не ви разбирам :)
Прилагам примерна схема на стиропора който ще бъде налепен.
с червено е отбелязано къде ще има подложки от ЕПС там съответно ще минава дюбел. т.е. по фугите и по средата на листа, мислех да ги лепя само с пяна, защото варианта е примерен за къща и при това положение ЕПС-а ще легне на земята или върху ред тухли, но като цяло, няма да му трябват много дюбели които да го държат. Така смятам, че решавам едновременно проблема с термомоста, тъй като подложката ще е пак ЕПС с площ 10-15% от площта на ЕПС-а използван за изолация, и тъй като ще ползвам ленти по всяка фуга , това значи че джобовете ще са малки - с размер 45/95см което значи че конвекция ще има само на височина от 45см на всеки ред, което е пренебрежимо малко според мен на фон от 3-4м височина на стената. Може ли това да се брои като решение на проблема с термомоста и конвецията според вас?
ако не, защо?

Прикачен файл

izolaciq.png
izolaciq.png (15.76 KиБ) Видяна 2285 пъти
ivanovbg - майстор
Току що си поиграх и направих някои сметки. Реално коефициента на топлопредаване не зависи много от дебелината на самия джоб или от неговата наличност.
Разглеждам така наречения джоб като стая със стенно отопление.
Прикачен файл:
untitled.JPG
untitled.JPG (7.95 KиБ) Видяна 2277 пъти
Де факто с получава следното:
1. От вътрешната страна на стената(стенното отопление) имаме 20оС
2. На другата стена също 20оС
3. Независимо от дебелината на джоба и дали го има въобще ЕПС-са от вътрешната страна ще е с 20оС, а отвън с колкото дойде в зависимост от дебелината :? То по твоята логика ако на 20см опънеш само един найлон разделен на кутийки ... най евтината изолация. :lol:

А колегата владо66 е много прав за механичната якост. Да приемем че сега спестиш малко от дебелината на изолацията, ами утре децата като ритнат една топка в страната и .... :wink:
nikolson - майстор
unicata написа:
Аз ще продължа с ината,
Тази "скара" ще ти "осигури" доволно количество фира на ЕПС, от несъвпадане на изолационните платна върху подложките. Допълнително пяна, та, по-добре увеличи дебелината с още 1-2 см. Хем ще спестиш и играчка... :rolleyes:
vrangelov - специалист
unicata написа:
Аз ще продължа с ината, защото мисля че не ме разбирате напълно, а може и аз да не ви разбирам :)

Всички те разбрахме. Не си първият, който си мисли, че въздухът е изолатор. Опитай се и ти да разбереш колегите, които са ти отговорили!
profy написа:
В този линк уважаемият академик е дал обяснение.
http://bgremonti.com/forum/viewtopic.ph ... %82#p47622
Прегледах линка. Ако става въпрос за academil, кой от всички е той?

Поздрави!
VLADO66 - майстор
Academil :)За дюбелирането-може без/само с пяна / при едноетажни къщи с конзолна планка.При по-голяма височина е задължително тъй като изолацията трябва да има и ветроупорни свойства,за да не стане http://baumitbulgaria.blogspot.com/2011/05/1.html
Последна промяна от VLADO66 на съб яну 04, 2014 3:05 pm, променено общо 2 пъти.
ivanovbg - майстор
vrangelov написа:
Всички те разбрахме. Не си първият, който си мисли, че въздухът е изолатор.
За едно е изолатор, за друго проводник. То и вакума уж е изолатор...Все ми е чудно как ни топли слънцето през толкова дебела топлоизолация :lol:
unicata - специалист
nikolson написа:
unicata написа:
Аз ще продължа с ината,
Тази "скара" ще ти "осигури" доволно количество фира на ЕПС, от несъвпадане на изолационните платна върху подложките.
Аз в началото споменавам достатъчно свободно време, което значи че смятам да си играя за да напасна лентите ЕПС
nikolson написа:
Допълнително пяна, та, по-добре увеличи дебелината с още 1-2 см. Хем ще спестиш и играчка... :rolleyes:
Тук нещо не те разбрах какво имаш предвид, че пяната ще добави още разстояние ли? ако е това ще ползвам полиуретаново лепило което не раздува, но не ми е проблем и циментово такова да ползвам.
vrangelov написа:
unicata написа:

Всички те разбрахме. Не си първият, който си мисли, че въздухът е изолатор. Опитай се и ти да разбереш колегите, които са ти отговорили!

Поздрави!
Въздухът Е изолатор, не си го мисля, както някъде някой по-нагоре спомена ЕПС и ХПС са уловен въздух, а и ако въздухът не е изолатор защо има ламбда по-ниска от ЕПС-а и ХПС-а?
unicata - специалист
Да добавя:
ако въздуха не е изолатор защо кухите и порестите тухли имат по-добри изолационни свойства спрямо плътните такива?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Въздушен джоб между стиропор и стена. Има ли смисъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: