• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
val303 - специалист
Choch написа:
val303 написа:
....
Добре ще е да бъдеш по-конкретен,като с какво количество колко м2 топлиш,зададена и постигната температура и тн ..както и какви са ти очакванията за разхода...Предполагам че котела е изгарял някакви количества въглища за определено време и сега пелетите свършват по бързо от очакванията ти и оттам идва и постът ти.Ако си с новия софт на контролера колегата feikot е с такъв...
Иначе в предния пост човека описва над 500лв на месец в това време тип късна есен...
:popcorn:
Топля около 180кв Имам дограма,но съм без изолация. Разхода е 50кг нa денонощие. Котела съм го преградил с три прегради от огнеупорни тухли. Имам и клапа на комина,защото е голям и има голяма тяга. На въглища нормално минавах с 5.5-6 тона пернишки.
plastkomfort - специалист
Клапата притворена ли е?
Опиши как се държи горелката ?
Колко е зададената температура,до колко качва,колко пада от зададената?
val303 - специалист
plastkomfort написа:
Клапата притворена ли е?
Опиши как се държи горелката ?
Колко е зададената температура,до колко качва,колко пада от зададената?
Задал сам темп. 50. Ка4ва до 52 докато свали до 10% и още малко до към 53.5 и след това запо4ва да пада някаде към 15 минути и отново запо4ва да вдига %. Температурата пада до 49.5 в редки слу4ай до 49. Клапата на котела е затворена по4ти до край,остава и само 1 зъб за да се затвори напълно.
Ето настройкитe
Moщност 20кв
Шнек 1000
Пауза 16сек.
Въздух 10% -30
Въздух 100% -55
По4истване - През 8мин за 12 сек.
От сервизното меню
Пелети минимално - 9 КВ
Педи няколко дни,когато беше по топло се слу4ваше да спре защото достигаше хистерезиса. Тои е 10 засега.
feikot - специалист
Всяка система си е индивидуална,но на мен не ми се струват много добри тия настройки,първо въздуха ти е много и на 10 и на 100%,второ тая пауза не е ли малка? И трето,пелети минимум като ти достига хистерезиса го намали.Направи го на 5 КВ,на мен е 6 и се задържа дълго време на 10%,но и доста играчка и време мина докато усетя баланса. Струва ми се,че с тоя въздух издухваш пелетите през комина :)
feikot написа:
Всяка система си е индивидуална,но на мен не ми се струват много добри тия настройки,първо въздуха ти е много и на 10 и на 100%,второ тая пауза не е ли малка? И трето,пелети минимум като ти достига хистерезиса го намали.Направи го на 5 КВ,на мен е 6 и се задържа дълго време на 10%,но и доста играчка и време мина докато усетя баланса. Струва ми се,че с тоя въздух издухваш пелетите през комина :)
Съгласен съм с клегата трябва да намалиш въздуха.
Колко градуса държиш по стайте,имаш ли термо глави?
val303 - специалист
plastkomfort написа:
feikot написа:
Съгласен съм с клегата трябва да намалиш въздуха.
Колко градуса държиш по стайте,имаш ли термо глави?
Здравеи колега. Имам термоглави,и са на 3 температурата е 22гр Пробвал съм с по малко въздух,но ми се струва 4е не гори както трябва.
filmatoplo - майстор
:? Колко да намаля от 55 %.
Ами аз съм на 40%
Малко повече ти вдига температурата от зададената.
val303 - специалист
plastkomfort написа:
Ами аз съм на 40%
Малко повече ти вдига температурата от зададената.
Какво зна4и пове4е ми вдига? Не трябва да стига до 53.5 ли?
Малко по-надолу около 52.
Пробвай 24 часа с по-малка мощност.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: