• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за дърводелството
king82 - специалист
Бях помолен на лични от съфорумец да дам размери на отворите на шаблоните които съм направил. Отговарям тук: зависи от това какви размери мебели ше се правят с тези шаблони.
Да речем правим горен кухненски шкаф, който е широк 28 см(това е за шаблона само за дибли) и ще ги свързвам с 3 дибли. Първия отвор е на 2 см.от началото, втората е на 14см, а третата -на 26 см. Втори пример - правим шкаф 40 см,за свързване използвам 4 дибли. Първия отвор е същия на 2 см, последния е на 38 см, а двата по средата са разпределени симетрично от крайните два.
Шаблона за минификс е аналогичен на предния, като към диблите са добавени и минификсове.
Третия е за рафтоносачи. Те са на 5 см от дъното и от вратата на шкафа. Пример пак с горен кухненски шкаф 28 см. - първата дъпка е на 5 см, а втората на 23 см.
Друг вариант за диблите е да се разпробие шаблона през 2-3 см от началото до края и според ширината на плоскостите които ще се свързват си бележиш на око отвори които изглеждат симетрично и...дупчиш.
SethPlate - помощник
Здравейте, на едната снимка в по-ранен пост мернах шаблона за дибли на Virutex (Teka го продават). Интересува ме следното. Този нормално шаблон е за 16 и 19 мм ПДЧ. Как го ползвате за 18 мм ПДЧ? Вложки ли му слагате?
rum_sz - специалист
SethPlate написа:
Здравейте, на едната снимка в по-ранен пост мернах шаблона за дибли на Virutex (Teka го продават). Интересува ме следното. Този нормално шаблон е за 16 и 19 мм ПДЧ. Как го ползвате за 18 мм ПДЧ? Вложки ли му слагате?

Точно така, слагат се вложки.
SethPlate - помощник
По някаква странна причина не мога да пиша лични съобщения. Би ли качил малко повече снимки на шаблона (ако имаш) и на лични дай повече инфо за него.
rum_sz - специалист
SethPlate написа:
По някаква странна причина не мога да пиша лични съобщения. Би ли качил малко повече снимки на шаблона (ако имаш) и на лични дай повече инфо за него.

На шаблона допълнително са направени втулки.

Успех.

Прикачен файл

P1160145.JPG
Правиш и отворите на насрешният детайл
P1160145.JPG (79.45 KиБ) Видяна 3781 пъти

Прикачен файл

P1160143 - Копие.JPG
правиш отворите като отзат на шаблона има ограничител
P1160143 - Копие.JPG (77.46 KиБ) Видяна 3781 пъти

Прикачен файл

P1160148.JPG
готово
P1160148.JPG (69.42 KиБ) Видяна 3781 пъти

Прикачен файл

P1160139.JPG
P1160139.JPG (66.14 KиБ) Видяна 3781 пъти

Прикачен файл

P1160141 - Копие.JPG
P1160141 - Копие.JPG (78.17 KиБ) Видяна 3781 пъти
SethPlate - помощник
Благодаря за снимките, шаблона е много хубав. На мен ми трябваше за да си правя една секция за хола. Днес се оказа обаче, че мой близък има фирма за мебели и ще ми я направи почти на себестойност, което обезсмисля за мен да инвестирам пари и време в това начиание.
Георги Иванов(алцек) - специалист
SethPlate,голям късмет с твоя роднина с мебелната фирма.
SethPlate - помощник
Да, на себестойност (с 10% отстъпка ) ми е 1600 лева, той ще я направи за 1745. Няма как да я правя за 145 лева разлика.
Svezar - специалист
Сериозна секция ще правиш...1600лв :prayer:
SethPlate - помощник
Да, големичка е. 2800 ширина, 2600 височина, 500 мм дълбочина. Себестойността е висока защото има разни особености по изработката, а освен това и ще се прави изцяло с панти Blum Cliptop с вграден Blumotion и пластина с вертикално регулиране без развиване от страницата (над 5.50 лв. за брой), чекмеджетата са с механизми Blum Movento с пълно изтегляне и 40 кг. носимост (45 лв. за комплект водачи). ПДЧ-то е на Kaindl (92 лв. за плоча 2800х2070). Изпълнението ще е изцяло с минификс сглобки на Hafele с месингова втулка за развиваща се шпилка с резба M6 (0.36 лв. на брой). Та затова и цената е малко по-различна от нормалното. Ама аз принципно с качеството компромиси не обичам да правя. Различни от тези сглобки/панти/механизми не ползвам и вкъщи каквото съм правил, все с това е. Знам, че има доста по-евтини приемливи решения, ама като съм ползвал веднъж Blum и другите просто не ги гледам, защото разликата (за мен поне) е драматична.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Шаблон за дибли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: