• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Благодаря.Намира се инструмент.Някои неща купувам, други се мъча да си направя, шарена работа.Е, още много неща ми липсват, ама се стара я да си купувам и да попълвам.Всичко, което имам съм го купувал с годините.В последните месеци си купих малко повече неща, та затова сега скоро не се очаква попълване на парка. :lol: Честно казано, не съм с мятал какви пари ми струва инструмента, ама така по-добре. :lol: За сега възвращаемост не търся.Като се пенсионирам след 20 години, тогава ще я смятаме. :lol: А "клиента" :lol: има всички налични инструменти, глава и ръце, и сам ще си я направи, дори по-добре. :partyman:
ZEDYCUS - майстор
:-D Винаги може и още. :partyman:
bulhomes2 - майстор
Нещо съм изпуснал явно. Не видях как ще се сменят стъкълцата на вратите като (ако) се счупят.
EDI - майстор
Не си изпуснал. :lol: Няма да се сменят.Първо реших да ги направя с перваз.После се отказах, ще се монтират несменяемо при сглобяването на вратата.Ще ползвам 7 мм триплекс.Няма да се счупят.
EDI - майстор
Днес поработих малко, занимах се с касата на вратата.Нали съм все наопаки :lol: , реших касата да е плътен дъб, широка 30 см, колкото е дебелината на стената, където ще се монтира вратата.Днес напаснах паркетините на двете надлъжни дъски на касата и залепих едната страна.Сега съхне.Утре ще залепя другата.

Прикачен файл

DSC034861111111111111111111.jpg
Тани - модератор
Браво Еди! Чудесно оползотворяваш инструментите си. Страхотно се справяш. Виждам, че лепиш с полиуретаново лепило. Съхне бързо и раздува, но дали е достатъчно здраво? Какви са предимствата му пред „белите” лепила подобни на С200?
EDI - майстор
Старая се да ги ползвам :-D :partyman: Здрава става сглобката, само дето изисква добро пристягане на елементите и да няма големи хлабини между детайлите.За предимства в здравината не може да се говори, но после много лесно се отстранява излишното лепило, шлайфа се много добре и лесно и не създава петна при лакирането.
Тани - модератор
Мен точно лакирането ме притеснява. Разредителя на полиуретановите импрегнатори, грундове и бои, идеално разтварят и лепилото.
cvetankirilov - специалист
а брави и панти избрал ли си. интересно ми защото се чудя дали тези 2,5см не е ли тънко за врата?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21

Тема "Проект и изработка на интериорна дъбва врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: