• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
jinio - специалист
Ето и резултата от първия ми опит, съжалявам че нямам скоростна камера за да запиша с каква скорост изчезна всичко.
stiv1961 - майстор
jinio написа:
Ето и резултата от първия ми опит, съжалявам че нямам скоростна камера за да запиша с каква скорост изчезна всичко.
То и от тук изчезна :-D
Stefan_62 - майстор
jinio написа:
Ето и резултата от първия ми опит, съжалявам че нямам скоростна камера за да запиша с каква скорост изчезна всичко.
Вий да не сте ги гълтали цели бе :lol: ,то поне да имаше един GSM да снимаш резултата преди изчезването :lol:
jinio - специалист
Не може да се качат снимки не знам защо, ето сега ще пробвам пак.
Stefan_62 - майстор
jinio написа:
Не може да се качат снимки не знам защо, ето сега ще пробвам пак.
Прочете ли тези теми:
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=15&t=5265
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=15&t=31
bulhomes2 - майстор
Stefan_62 написа:
"Правим смес от: 3 пълни с.л. червен пипер, 50гр. мляна чубрица, 20 гр. сол, 2 гр. захар, 1 ч л. риган, 6 скилидки пресован чесън, 1-2 с.л.смлян черен пипер, 1-2 с.л. чимен Смленият чимен се залива с вода и преседява 8 часа.Чимена се отцежда от водата и се смесва с другите подправки, прецедения сок на средно голям лимон и 50 гр. червено вино. Всичко това се разбърква в подходящ съд, като към сместа се добавя постепенно бяло вино до получаване на еднородна смес с гъстота на рядък сос." .За килограм месо.
Само свинското /както писах по-горе/ е с чубрица, черен пипер и малко кимион. Ха :drinkers:
Качвам една табличка за автоматично пресмятане на съставките според теглото на месото. Само замествате в колонката със зелените цифри теглата на Вашите парчета месо. По тая рецепта. Обаче ми се струват ужасно много. Още няколко часа има да ми кисне чимена, и не мога да претегля сега точно, но ми се струва, че ще дойде към полвин кило обмазка за две кила месо?!?

http://livadite.hit.bg/Pastyrma.xls
Stefan_62 - майстор
Абе нещо немога да я сейфна тази табличка :? И откъде пък го изкара половин кило обмазко при тези стойности :? , но като започнеш да мажеш ще си покаже.
bulhomes2 - майстор
Ега таа мъка с тия екселски файлове. Не щя да се качи тук. То не бе преименуване на pdf, txt, jpg, ... Hit.bg също правило проблеми... Те сега стана - http://livadeto.com/images/Pastyrma.xls

В моя случай за малко над 2 кила мръвки:
273 са грамажите, които се знаят
13,4 са супените лъжици с подправки (без горните грамажи)
2,2 чаени лъжици риган
13 скилидки чесън
сока на 2 лимона
бялото вино за разреждане...

все си мисля, че ще минат половината кило. Ти правил ли си я досега?
Stefan_62 - майстор
Да сега стана, ама не мога да разбера това със зелените цифри са парчета месо от общото тегло на цялото парче ли.

Опс разбрах го извинявай. :drinkers:
Ами преди време я бях взел отнякъде тази рецепта и правя пъстармата по нея и съм нямал проблеми да ми остава много от кайзеровкат /2-3 лъжици/, но то по добре да ти остане малко отколкото да не стигне. Ако ти остане прибирай в един буркан и в хладилника за следващото месо :lol:
Stefan_62 - майстор
bulhomes2 написа:
Ти правил ли си я досега?
Да ето на тази страница:
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... &start=340
Но аз след първото намазване, след като пооветрят 1-2 дена ги повтарям пак със сместа ако е останао от нея. Но понеже винаги ми идва месото около 1,5кг. завищавам на око малко подправките и може би затова ми остава малко от сместа, но според мен не е фатално.
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: