hidrazin написа:Едва ли някой ще ти продаде на метър. И нещо си се объркал. Такива нагреватели се правят от меден бобинажен проводник. Говоря за любителските изпълнения. С тези 2 метра ако огледалото ти е широко 50 см едва ще ти стигне да мине три пъти през него.Нищо не разбрах. Хората са го правили с кантал и работи.![]()
Говорите за любителски изпълнения, а професионалните?
Нагревателя, който купих е за 12 волта, 12 вата, т. е. 1 ампер ток консумация, мерих съпротивлението, ако е коректен мултицета около 11 ома ми даде съпротивление.
Не съм специалист, ама ако си подбера подходящия кантал, който при разполагане на площта на самото огледало и постигна 11 ома съпротивление, ще получа същата консумация като на заводското. От таблица, която намерих в интернет, за различните сечения на линеен метър точно този 0,4 е около 11 ома на метър. Трябват ми 2 м, за да съм сигурен, че ще стигне.
Може мисленето ми да не е вярно, не съм електротехник, но смятам, че е логично и има нещо вярно, на което да стъпя.
Затова си търся кантал с този размер. Даже ако си намеря от плоския с този импедансза 1 м ще ми бъде идеален.