• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
hidrazin - майстор
И какво толкова? Какви са тези устройства, които не могат да се захранят и с постоянно напрежение?
:partyman:
danaildr - специалист
hidrazin написа:
И какво толкова? Какви са тези устройства, които не могат да се захранят и с постоянно напрежение?
Те са постояннотокови, но напрежението се изправя "на място" а се пренася AC.
valio2007 - специалист
danaildr написа:
hidrazin написа:
Е и? Причината да не се ползва DC е слаби вризки на некадърни техници (по-точно незаинтересовани) резултата окисление. Правилното е DC подпряно с акумулатори с малък капацитет.
hidrazin - майстор
danaildr написа:
Ааа... Ясно сигурно захранвате трансфуктори?
danaildr - специалист
Те знам какво е това трансфуктор .... А за това колко са кадърни техниците...... има си стандарти, и проектантите се съобразяват с тези стандарти, не с предполагаемата компетентност на обслужващия персонал.
valio2007 - специалист
danaildr написа:
Те знам какво е това трансфуктор .... А за това колко са кадърни техниците...... има си стандарти, и проектантите се съобразяват с тези стандарти, не с предполагаемата компетентност на обслужващия персонал.
Ако проектантите са с Българско образование, дръж ги изкъсо.
2v6 - майстор
fox_vt написа:
Какви ли преобразувателни станции ще са необходими за такива мощности прав ток не ми се мисли и като опука нещо :? А за уредите да ама електронни уреди ами тези със двигатели :lol: или дц двигател на прахосмукачка,миксер,микровеле,фурна вентилатор и т н някак си неоправдано изглежда.
Да не би да е по-добре да "опука" обикновен трафопост?

Коя прахосмукачка не може да работи на прав ток?
hidrazin - майстор
danaildr написа:
... А за това колко са кадърни техниците...... има си стандарти, и проектантите се съобразяват с тези стандарти, не с предполагаемата компетентност на обслужващия персонал.
Ами дай да ги видим тия стандарти та балким позкършим малко знания. Пък на тея, тайните устройства им слагайте по един транскбутон и си решавайте проблема със захранването. Малко са шумни, ама ама генерират добра мощност.
valio2007 - специалист
hidrazin написа:
транскбутон
И google не знае какво е това..... време е за сън.
danaildr - специалист
Не са тайни тея устройства :)
Просто не съм споменал какви са.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Осветление 12V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: