danaildr написа:Не са тайни тея устройстваНещо се притесняваш да ги споменеш? Явно са с гриф "Държавна тайна" или "NATO SECRET" ?
Просто не съм споменал какви са.

danaildr написа:Не са тайни тея устройстваНещо се притесняваш да ги споменеш? Явно са с гриф "Държавна тайна" или "NATO SECRET" ?
Просто не съм споменал какви са.
2v6 написа:Ще работи лиfox_vt написа:Какви ли преобразувателни станции ще са необходими за такива мощности прав ток не ми се мисли и като опука нещоДа не би да е по-добре да "опука" обикновен трафопост?А за уредите да ама електронни уреди ами тези със двигатели
или дц двигател на прахосмукачка,миксер,микровеле,фурна вентилатор и т н някак си неоправдано изглежда.
Коя прахосмукачка не може да работи на прав ток?
danaildr написа:При електомоторите е важно кпд-то и въртящия момент при ниските обороти. Трифазните синхронни променливотокови имат по-високо кпд и по-голям въртящ момент при ниските обороти от постоянно токовите електродвигатели.И как се захранва трифазен синхронен мотор въртящ на ниски обороти
2v6 написа:трифазен синхронен двигател е неработеща клавиатура, поправих си поста, става въпрос за асинхронен двигателdanaildr написа:При електомоторите е важно кпд-то и въртящия момент при ниските обороти. Трифазните синхронни променливотокови имат по-високо кпд и по-голям въртящ момент при ниските обороти от постоянно токовите електродвигатели.И как се захранва трифазен синхронен мотор въртящ на ниски обороти
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: