• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 29
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Kiril8305 - специалист
hidrazin написа:
Взел си си горе-долу свястна помпа. Що взема тоя боклук? Вило си имат и много добри контролери за целта.
Wilo Drain Control
Използвай злато, платина, иридий, паладий, родиий или в краен случай - неръждавейка. :-D
:partyman:
Нека го обясня така - ако не бях взел тоя боклук - трябваше да взема помпа боклук и читав контролер.
Всичко опира до това човек с колко парици разполага - аз , съм сиромах човек не богаташ.
Благодаря за отговора.
hidrazin - майстор
:-D Неръждаемите стоманени въжета не са чак толкова скъпи:
СТОМАНЕНО ВЪЖЕ Ф2 (НЕРЪЖДАВЕЙКА)
Със същия успех може да използваш и поцинковано стоманено въже. Доста по-евтино и пак ще изкара дълго време.
Kiril8305 - специалист
hidrazin написа:
:-D Неръждаемите стоманени въжета не са чак толкова скъпи:
СТОМАНЕНО ВЪЖЕ Ф2 (НЕРЪЖДАВЕЙКА)
Със същия успех може да използваш и поцинковано стоманено въже. Доста по-евтино и пак ще изкара дълго време.
Жив и здрав да си. :partyman:
hidrazin - майстор
Между другото ако вземеш поцинковано въже ми калайдисай края, там където е рязано. На това място е оголена стоманата и точно от там ще започне първо корозията.
Kiril8305 - специалист
hidrazin написа:
Между другото ако вземеш поцинковано въже ми калайдисай края, там където е рязано. На това място е оголена стоманата и точно от там ще започне първо корозията.
Точно това мислих да пробвам и ще го пробвам с медните проводници които ползвам в момента.Дано да ми се получи.
Това за неръждаемото въже е добро като идея само дето няма самото въже ПВС обмазка.Ако пусна така голо въже до ПВЦ тръбата дори и нивото на водата да падне то ПВЦ тръбата е постоянно влажна и от там ще дава сигнал , че има вода и помпата ще върви ли върви.А, дали калая няма да се окисли също?
Благодаря на всички за идеите ще пробвам с калайдисване на краищата на медните проводници и ще видя какво ще се получи.
Kiril8305 - специалист
Krass написа:
http://www.test.ruse.bg/images/mund.jpg чиста работа :wink:
Тая чистата работа иска да ми я подаде със негов контролер , като иска за контролера 60 лв, и отделно за 3бр.датчици още 30лв. с доставка и кабели 100лв. Ако имам толоква парички ще си поръчам виловския за 111лв.
Благодаря все пак за информацията и труда.
Krass - майстор
Хм, какъв контролер. Това са нормално отворени РИД ампули. Две реленца и си готов. Аз съм така . Изключва помпата при достигане на долно ниво и включва при повдигане на нивото до горния датчик.
Kiril8305 - специалист
Това направих в крайна сметка и заработи.Ще видя какво ще се получи като го пусна за постоянно във водата.

Прикачен файл

2014-01-11 14.21.21.jpg

Прикачен файл

2014-01-11 14.21.11.jpg

Прикачен файл

2014-01-11 14.21.03.jpg
Krass - майстор
За кладенец става, но за сондаж... Особено ако обсадната тръба е надупчена над датчика и водата от дупките се изсипва като душ.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 29

Тема "Автоматична поливна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: