Я изключи помпата и виж като вдигне 70-80 градуса котела, ще тръгне ли да се получава синия пламък отдолу, т.е. пиролизата. Да поработи малко с изключена помпа, с готовност вдигне ли 90 градуса да я включиш помпата, а падне ли на 80 да я изключваш, да видиш дали ще влезе в режим. Влезе ли в режим, значи категорично ти трябва трипътен вентил.
vrangelov уплътняващото въженце на долната камера е като ново, за горната не си спомням в какво състояние беше. Тъй като не съм на място вече, се обадих да сложат помпата на втора степен, тия дни ще кажа и резултата.
fbr и това съм пробвал, не спрях помпата, а тъй като има термо реле го сложих на 85-86 градуса да включи помпата. Резултата отново беше нулев, вдига 85 градуса, включва се помпата за няколко минути, тя като влезе студена вода и го сваля на 80-82, но пиролиза няма. Отварях вратата на долната камера, няма син пламък.
Точно ми е проблема, че не успях да го докарам до състояние на нормална работа с пиролиза и т.н. Защото ако има пиролиза и всичко е наред, просто ще преправим системата с четирипътен или с трипътен термо винтил, или там с Ладомат и буфер. А при това състояние ми се струва, че дори да преправим съществуващата инсталация може пак да дреме на 60 градуса.