• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bulhomes2 написа:
d_kanev написа:
Благодаря за мненията. За жалост нищо конкретно няма в тях...
bulhomes2 написа:
...Топлата вода ще си стои горе, помпата ще почне да смуче, но по големия кръг и не виждам какво ще я накара да върви по малкия. Според мен проблема е решим с добавянето само на още една помпа. Двете помпи се поставят на входовете на студената вода в котела и камината...
?!? Колко по конкретно от това?

Схемата е по инструкции на Антон за връзването на буфера. Но на нея няма малките (байпасни) кръгове около котела и камината, защото няма какво да накара водата да мине от там.

Добре значи тази схема не работи ? Защото ако е така жалко. Просто е се опитвам да намаля боря на помпите. :?

Прикачен файл

shema.JPG
shema.JPG (80.4 KиБ) Видяна 1367 пъти
Аз от тук тръгнах за моята схема. Ако нещо съм махнал не вярно кажете. Само оня вентил дето съм сложил въпросителните не ми е ясен :?

Прикачен файл

Shema_anton.jpg
2v6 - майстор
d_kanev написа:
Добре значи тази схема не работи ? Защото ако е така жалко. Просто е се опитвам да намаля боря на помпите. :?
Махаш помпа за 150 лв и слагаш вентил за 300 :?
Каква ти е целта с тия преработки?
Какво всъщност искаш да правиш?
Всъщност целта е да има по малко електрически консуматори, защото там, където ще е инсталацията често през зимата няма ток с дни. Трудно е с UPS да се реши проблема.
bulhomes2 - майстор
Генератор е решението. 3 киловата е към 500 лв. Връзваш си го към инсталацията и колкото и дена да нямаш ток - отопление (на дърва де), осветление и телевизия ще си имаш. И изобщо няма да мислиш колко часа ти остават от юпиеса (юпиесите).
idunno - специалист
E, за трябва да се внимава с форумите. :-D ..
Като няма ток, човек си прави една проста гравитачна система и ...това е.
2v6 - майстор
d_kanev написа:
Всъщност целта е да има по малко електрически консуматори, защото там, където ще е инсталацията често през зимата няма ток с дни. Трудно е с UPS да се реши проблема.
Значи остава първото ми предложение - забрави за схеми Антон, схеми с вариоматици, ел. вентили и помпи.
Приключи с тая тема и отвори нова със заглавие "Котел и камина без електрозахранване".
  • 1
  • 2

Тема "Схема отпление на Антон - котел и камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: