Tsilkov написа:Изолирал ли си ги в стрехите където излизат пред зида?На снимките pokriv4 и pokriv5 се вижда, че едната тръба свършва в петата (обувката) и тази тръбa е във ватата, а тръбата, която е на стряхата е изведена 20 см навън и тя е извън ватата, но петата също е навън, така че е възможно в района на петата да има конденз, затова съм ги мазал с консервираща смазка. Двете тръби имат допир в петата и посредством две планки, заварени една за друга ( увеличи снимка pokriv4)
Всичко за този вид строителство.
hristo_qn
- специалист
228 мнения в "Пасивна къща в строеж"
hristo_qn
- специалист
Честита нова година:
Някой знае ли къде се продават такива капаци за прозорци. Мисля, че тези на снимката са пластмасови, но може и дървени. Въпроса е къде ги правят?
Входа на къщата (антрето) в момента е покрито с алуминиева ламарина, така че да не пропуска вода. Над алуминиевото покритие трябва да сложа друго покритие - харесва ми тази рибена кост на фотоса. Знаете ли къде се продават готови такива елементи или щамповани листове ламарина на такива или подобни фигури. Битумните покрития са с такива фигури, но са с много гадни цветове, а и формата на самите фигури е доста голям.
Някой знае ли къде се продават такива капаци за прозорци. Мисля, че тези на снимката са пластмасови, но може и дървени. Въпроса е къде ги правят?
Входа на къщата (антрето) в момента е покрито с алуминиева ламарина, така че да не пропуска вода. Над алуминиевото покритие трябва да сложа друго покритие - харесва ми тази рибена кост на фотоса. Знаете ли къде се продават готови такива елементи или щамповани листове ламарина на такива или подобни фигури. Битумните покрития са с такива фигури, но са с много гадни цветове, а и формата на самите фигури е доста голям.
Вадим Владимиров
- специалист
Прегледай тук https://www.facebook.com/media/set/?set ... 92912f1cb4. Но измисли нещо друго.
Дай си размера на "люспата", избери си цвят и аз мога да ти я направя.

hristo_qn
- специалист
Г-н Владимиров, мисля че при мен най-добре е размер на люспата 15х15 см.
Понеже аз вече съм облякъл покривчето с алуминиева ламарина и с това съм решил отвеждането на дъждовната вода, възможно ли е да не ползвам закопчаваща се люспа, а само изрязани ламаринени квадрати 15х15 см. Съседа ми е автобояджия и има специална боя, която имитира златно покритие. Малко е скъпичка, но имитацията е пълна. Изискванията са му люспата да е гладко нарязана, без огъвки. Ако обаче тя е квадрат 15х15 см нещо монтажа не се връзва. Според вас как трябва да бъдат изрязани, за да се монтират правилно. Дайте ми ориентировъчна цена за вашите люспи.
Относно капаците за прозорци тук в Стара Загора няма такива, а и дограмаджиите не ги работят, понеже при мен прозорците са доста хлътнали навътре, над 25 см, капаците най-добре ще стоят, ако са монтирани върху фасадата в една равнина или 5-6 см изпъкнали навън. Подчертавам, че дограмата ми е двойна и външния прозорец се отваря навън. Само ако капаците са доста напред ще могат да се отварят.
Понеже аз вече съм облякъл покривчето с алуминиева ламарина и с това съм решил отвеждането на дъждовната вода, възможно ли е да не ползвам закопчаваща се люспа, а само изрязани ламаринени квадрати 15х15 см. Съседа ми е автобояджия и има специална боя, която имитира златно покритие. Малко е скъпичка, но имитацията е пълна. Изискванията са му люспата да е гладко нарязана, без огъвки. Ако обаче тя е квадрат 15х15 см нещо монтажа не се връзва. Според вас как трябва да бъдат изрязани, за да се монтират правилно. Дайте ми ориентировъчна цена за вашите люспи.
Относно капаците за прозорци тук в Стара Загора няма такива, а и дограмаджиите не ги работят, понеже при мен прозорците са доста хлътнали навътре, над 25 см, капаците най-добре ще стоят, ако са монтирани върху фасадата в една равнина или 5-6 см изпъкнали навън. Подчертавам, че дограмата ми е двойна и външния прозорец се отваря навън. Само ако капаците са доста напред ще могат да се отварят.
Tsilkov
- майстор
Христо като ти гледам снимките направо ти се чудя как искаш да слагаш и капаци
На тая голяма сграда имаш пет прозореца на кръст вградени в над 60 см зид и сложени на два ката - демек осветентостта е на санитарния минимум
Като сложиш и капаците направо ще стане
Дори и отворени те ще засенчват. Дори и да нямаш желание за много светлина в стаите, все пак е нужно да влизат UV лъчи от хигиенна гледна точка - иначе после ще се чудиш защо микроклимата не ти е ОК.

Тема "Пасивна къща в строеж" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература