Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Mc Queen - специалист
Ако е от хипермаркетите за максимум 10лв.
Сигурно ще е като този :
http://vbox7.com/play:0c3afe1e

Ако, искаш нещо добро си приготви от 35лв ↑
И ги търси в магазини за туристическа екипировка.
професионал - специалист
Преди 6-7 години си купих точно като посочения от Инспо и съм много доволен - вечер около 20 часа си сипвам врящ чай (на сутринта нямам време) , и на другия ден сутринта около 8 часа си е горещ,на обяд е топъл и около 15часа вече е само хладък.Със сигурност, колкото повече го отваряш,толкова повече изстива.Моя си е най-обикновен за около 10-12 лв. но ми върши работа, а един колега си беше купил по-малък (за кафе - 0,5л.) и сутрин като направи кафето около 6:30, в 8:00 вече е изстинало и търпеше мноого хули от ортака си, който с нетърпение очакваше сутрешната си доза горещо кафенце!Аз също си купувах такъв по-малък за изкуственото мляко на бебока преди 2-3 години,но си работеше (и още си работи) перфектно!Явно е въпрос на късмет, но би трябвало ако е истински да има двукорпусно тяло с вакуум.
lov - майстор
Това поне което показваш на снимката е пълен боклук. Имам два такива ако изкара час пак е добре.И дватат са ми подарък ама както и да е. Единия пострада след падане и се смачка дъното. И се наложи да го отворя и каква ми беше изненадата. Утежнение на дъното с пясък в най обикновенно найлоново пликче и някакво дунапренче за уплътнение. Самия вътрешен съд не е с двойна стена и стига малко под средата. Та по системата на форума отрязах смачканата част и и запълних останалото пространство с монтажна пяна и затапих с изваденото преди дъно. Е стана малко мъничък джобен формат на външен вид но поне сега 2-3 час успява да задържи поне хладко кафецето.
dekata - напреднал
Сега,първо да уточним точно за какъв термос става дума.Защото на външен вид са еднакви,но само на външен.Аз имам Елит 0.5л и си е идеален.колко пъти е падал не е истина.Продължава да си държи топло.Сутрин като го налея горещо,след обед си е топло.И то при положение,че отвивам капачката като си сипвам,не ползвам пуш системата.Колега си купи същият,но 1л или 1.5л не помня точно.Веднъж го забрави в работилницата без да го отваря,на другата сутрин чая беше топъл.Тук искам да подчертая,че нямам спомен колко е било студено.Но не беше люта зима.Колежката и тя си купи същият на външен вид,но без никакви надписи(на моя отдолу пише от каква стомана е направен и т.н.)Сутрин(по нейни думи) налива горещо кафе,преди обед(след около 3 часа) вече и хладко към студено.Така,че не спорете без да сте уточнили тези неща.

Ето тук са направили и тест http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... t=all&vc=1

И моят е Елит Метеор.
професионал - специалист
Сега погледнах и моя - същия е и на дъното пише на български "направен от висококачествена стомана"
ot_gorata - помощник
Един малък трик за по дълго запазване на топлината-преди да налея чая или кафето изплаквам с топла вода.
Хора а да ви питам дали е възможно термос от тия старите със стъклен водосъдържател (или незнам там от какво точно се прави) да се счупи без въобще да е удрян никъде. Чай е налят в софия, изкачена е планината витоша почти черни връх и термоса е отварян чак горе -вече счупен. Чувал съм че налягането долу е едно а горе друго. Виждал съм как кафе три в едно купено в ниското се издува като балон в планината. Възможно ли е термоса да се е счупил от налягането?
inspo - майстор
Горе налягането би трябвало да е по ниско.
hidrazin - майстор
Едва ли. Между София и Черни връх денивелацията е грубо 1500м, което прави разлика съвсем приблизително 0,2 атмосфери. Няма как да спука стъкления балон. Търси друга причина - удар, изпускане... Може да е било преди това и да е имало микро пукнатина.
:partyman:
fox_vt - майстор
Ако се налее врял чай и веднага се затвори със тапата при изстиването му ще се получи малко спад на налягането вътре но няма да е кой знае колко,и то при напълно истиване на чая.Най вероятно му е дошло времето :wink:

Тема "Въпрос за термос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: