• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 39
Ел. инструментите. Консумативи.
VLADO66 - майстор
И аз го държа с две ръце ама,гледам да не го настъпвам защото боли :-D А иначе има място да кацнат 40 врбчета .Е,последното стои на един крак.
gogo7777 - майстор
Много ти е гоулем шлайфа бе :-D . Колко ли млади фиданки си порязал, само ти си знаеш........ :-D
bisermonov - специалист
Поредния пострадал комшия ми е мъж як и здрав като бик около 60 г. цял живот е работил с желязо и ъглошлайфки. Слага циркулярен диск на ъглошлаифката и реже някаква греда, спрепа се назад и опуска флекса на единия си крак, долу на ходилото една седмица в болница излиза и в момента кракът му забира наново.
Прочетах много внимателно всички ваши мнения и разбрах едно че всички вие сте били неразумни да постъпите така ,че да пострадате. Чуйте и моето мнение на човек който дълго време използва ъглошлайф за рязане на дървесина.
Първо ако използвате диск за рязане на дървесина не използвайте диск който има видии защото евентуално могат да се отчупят и да ви наранят.
Второ не трябва да ползвате диск за рязане на дървесина на който зъбите са ЕДРИ.
Трето единствените дискове които стават за рязане са 115мм и 125мм като дисковете нямат видии а са от пресована стоманена ламарина чийто зъби са до 5мм, а на опасните дискове зъбите са 10 до 20мм и най лошото са видирани.
Четвърто и най важното като използвате ъглошлайф гледайте да има регулиране на оборотите ако няма в магазините за електроника продават устройсво за намаляне на оборотите на четкови двигатели.Оборотите с дискове 115мм и 125мм от пресована стоманена ламарина чийто зъби са до 5мм трябва да са 2000 до 3000 оборота на ъглошлайф.
Пето не използвайте големи ъглошлайфове,големи обороти,големи дискове а използвайте малки дискове, малки ъглошлайфове и малки обороти.
Последно ще дам един пример като използвах тези правила които посочих. Един ден ми се наложи да режа едни летви надлъжно и летвата я държах в лявата а ъглошлайфа в дясната свърших си работата и всичко си беше наред и най важното не пострадах защото спазвах правилата които съм описал горе.
Последна промяна от androty на чет яну 09, 2014 10:43 am, променено общо 1 път.
Kumay - майстор
androty написа:
... Чуйте и моето мнение на човек който далго време използва ъглошлайф за рязане на дървесина...
Добре дошъл във форума! :supz:
Прочетох с интерес твоите "правила за рязане на дърва с ъглошлайф" и си викам:
"-Браво! Толкова народ си изряза израстъците, знаейки правилата за безопасно рязане и никой не си направи трудът да ги напише!? :? Най-после се намери човек, сетил се да ги напише, докато има с какво!" =D>
Сега сериозно! Пожелавам ти никога да не правиш грешното движение, което ще доведе до поражения по тялото ти! Но знай, че всички преди злополуката са мислели като теб, че знаят как! Всички са били убедени, че на тях няма да се случи! :axe:
Преди да се удариш в гърдите и ми отговориш с " -Кой? Аз ли бе..." помисли има ли смисъл!

С най-добри чувства! :partyman:
професионал - специалист
Шесто, ако използвате правилните инструменти за обработване на материалите, вероятността в края на манипулацията да сте в същото здравословно състояние, както в началото и, ще се увеличи поне с 40% !
SawMaster - помощник
androty написа:
Прочетах много внимателно всички ваши мнения и разбрах едно че всички вие сте били неразумни да постъпите така ,че да пострадате. Чуйте и моето мнение на човек който далго време използва ъглошлайф за рязане на дървесина.
Първо ако използвате диск за рязане на дървесина не използвайте диск който има видии защото евентуално могат да се отчупят и да ви наранят.
Второ не трябва да ползвате диск за рязане на дървесина на който зъбите са ЕДРИ.
Трето единствените дискове които стават за рязане са 115мм и 125мм като дисковете нямат видии а са от пресована стоманена ламарина чийто зъби са до 5мм, а на опасните дискове зъбите са 10 до 20мм и най лошото са видирани.
Четвърто и най важното като използвате ъглошлайф гледайте да има регулиране на оборотите ако няма в магазините за електроника продават устройсво за намаляне на оборотите на четкови двигатели.Оборотите с дискове 115мм и 125мм от пресована стоманена ламарина чийто зъби са до 5мм трябва да са 2000 до 3000 оборота на ъглошлайф.
Пето не използвайте големи ъглошлайфове,големи обороти,големи дискове а използвайте малки дискове, малки ъглошлайфове и малки обороти.
Последно ще дам един пример като използвах тези правила които посочих. Един ден ми се наложи да режа едни летви надлъжно и летвата я държах в лявата а ъглошлайфа в дясната свърших си работата и всичко си беше наред и най важното не пострадах защото спазвах правилата които съм описал горе.
''If you are using a small disc at an RPM of 11000 then, the disc will move at speed of more than 150 MPH and this kind of speed is not necessary for every task and every disc cannot bear this kind of speed.''

Сигурно по-малко ще боли като, недай си боже, те удари 5мм зъб с 241.4016 км/ч. Всеки си решава :axe:

А за това устройство за контрол на оборотите - Човек който е решил да ползва ъглошлайф вместо циркуляр за да спести няколко лева едва ли ще си монтира електронен регулатор на оборотите на ъглошлайфа :barb: Лошото е когато и хирурга реши да реже, само че при скорост 1км/ч със скалпела. А след това ще трябват и конци, а не такера... Глупава схема.
Chefo77 - майстор
Как беше: "Познавам правилата за безопасност като трите си пръста..." :wink:
Поздравления за "androty" за поста, в който е описал правилата за безопасност. Но, както каза Ники, винаги има риск да се случи нещо непредвидено. Най-малкото може при рязането да срещнеш чеп - и тогава ситуацията коренно се променя. Може 100 пъти да си влизал в един и същи завой с една и съща опасна скорост без проблем, но 10 мл масло на неподходящо място променят ситуацията.
Има си инструменти за всичко.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 39

Тема "Диск за рязане на дърво за ъглошлайф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: