• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
stancho123 написа:
Първоначално бяха поръчали частта, нямам точно представа кое.След толкова време ми казаха, че не е дошла и ще ми я заменят с нова, но днес ми звънят, че частта е дошла и ми казват, че до 17-30часа техниците ще ми звъннат за да дойдат да ми я монтират, но не се обадиха, какво ли се чудя.Принципно пералнята не е лоша, но бих я сменил за друга, но ми отказаха, защото частта е дошла.
Човече - НЯМАТ ПРАВО ДА ТЕ БАВЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН МЕСЕЦ, АКО ПЕРАЛНЯТА Е В ГАРАНЦИЯ. Кажи им да си таковат ичката лелина и да ти дадат парите. Изборът е ТВОЙ дали да я отремонтират след този период, да я заменят или да ти върнат парите.
Абе хора, вие знаете ли си изобщо правата??? Нали по-горе писа, че минали 3 месеца откакто е в сервиза??? За какъв чеп се съгласяваш да ти сменят платката, при условие, че можеш да си вземеш парите или нова пералня??? Нали е в гаранция все още?

agj написа:
За перални и сушилни само MIELE!
Глупости на търкалета...
stancho123 - специалист
Да съгласен съм, че миеле са хубави, но за да си го позволя трябва да си взема втора ръка.
Да знам си правата, но ако беше прочел, че за нея дойде преди 3 месеца техник вкъщи и записа коя част е дефектна и после работи с този дефект още 2 месеца и половина без да дава някакви отклонения и ако почне да подскача заради не добро управление на оборотите й я изключвах и включвах и се оправяше докато вече се усложни и това не действа и нито може да пере, нито да центрофугира.Да видя дали ще успеят да я оправят тия дни и ако не или парите или замяната, ама май е по-добре парите и после да си взема другата, защото ако я заменят няма да се удължи гаранцията.
Chefo77 - майстор
Имах пералня на Самсунг за 700лв, но след 3 години вярна служба се повреди и като дойдоха се оказа пукната платка и чак сега се е проявила и е следствия на транспортен дефект и ми казват да си избера каквато пералня искам и те поемат цената, ако е по-скъпа аз ще доплата.
Ако някой го интересува какъв е проблема, както си пере изведнъж включва 1200 оборота, защото платката дава на късо или каквото е и почва яко тропане и разхождане като при старите перални.
За 3 месеца, не успяха да я направят, тоест единия месец за замяна или друго е минал.
Накрая намерили части сега за моята, но според мен докато я ползвах със счупената част, докато не отказа съвсем се повреди още нещо, ама ще видим, утре ще идват да я сменят мотора и платките.
Това са извадките от твоите постове в тази тема, в които споменаваш нещо за повредата.
Първо, че никъде не си описал, че за пералнята е идвал техник, който е записал не-знам-си-какво и е продължила да работи, проявявайки дефект от време на време, който дефект се е оправял след еди-каква-си-процедура. Ние не сме гадатели. Второ, очевадно ти НЕ СИ знаеш правата, след като защитаваш тяхната страна и може би намираш за нормално това пералнята да се оправя с изключване-включване, удар с тухла, четене на молитва и т.н. Трето - явно освен всичко друго, на теб ти харесва да те ебават, защото досега не си им вдигнал скандал, а им позволяваш да сложат каквото решат в твоята пералня, само и само да не се бръкнат за друга ...
Да ти повторя ли - имат ЕДИН МЕСЕЦ, за да решат проблема. След 3 месеца ТЕ решават, че ще сменят частта, а ТИ се съгласяваш с тях!
stancho123 - специалист
Ами какво да ти кажа и ти си прав... :sad:
Не е нормално, но все нямам време...не е извинение, но...все пак и тази пералня е избирана и търсена доста, друга със същия дизайн не намерих, това ни хареса и още си е актуално, ако може да се оправи защо не.Според думите частта е дошла, ако не я оправят и искат още някаква част им отказвам директно и си я заменям за AEG-то или един самсунг 70-ка.
Ама пак и те не си вършат работата, казах им изрично за този модел и че в каталога за България съм гледал инокс, те ми пращат бяла...
Всички са идиоти, един случай от сутринта, спирам да зареждам и карам фактура да ми се издаде и онази не може да въведе това което й казвам и ми заявява "аз не съм касиерка, не мога да пиши"...няма човече гръмващо се в главата, иначе това щях да сложа като емотикона.
agj - майстор
stancho123 написа:
Да съгласен съм, че миеле са хубави, но за да си го позволя трябва да си взема втора ръка.
Ми да, какво лошо има да е втора ръка !Ще кара двойна повече време от колкото някакъв боклук от магазина ....който едвам ще изкара гаранцията след което започват дълги и трудни ремонти а най често изхода е отново смяна на машината .....!
stancho123 - специалист
Първоначално преди още да взема тази се насочих към един отстрани на Ботевградско който ги внася от Германия или откъдето е и ги ремонтира малко и освежава и после се продават.Познати имат 4 уреда от него, 2 перални 2 сушилни.
Отидох там и само като видях двора какъв беше просто всичко скрап, седи навън всичко в дунапрените се набива и много гадно впечатление ми направи и си казах, че просто няма да си взема от там и точка по въпроса, познати ме убеждават колко са добри и какво ме интересува какво има вътре, но не е съвсем така...всеки си има собствено мислене, но това за мен не е приемливо.
agj - майстор
stancho123 написа:
...., но това за мен не е приемливо.
Щом не е приемливо и искаш да си купиш нова от магазина, си купувай само нещо немско ....и нищо друго!
Имам един приятел който се занимава с ремонт на бяла техника -перални и сушилни ,съдомиялни и др.та той ми е съветвал така.....!Аз също съм със такива уреди втора ръка и съм много доволен ,но той ми ги преглежда и обслужва....!
VLADO66 - майстор
stancho123 написа:
Първоначално преди още да взема тази се насочих към един отстрани на Ботевградско който ги внася от Германия или откъдето е и ги ремонтира малко и освежава и после се продават.Познати имат 4 уреда от него, 2 перални 2 сушилни.
Отидох там и само като видях двора какъв беше просто всичко скрап, седи навън всичко в дунапрените се набива и много гадно впечатление ми направи и си казах, че просто няма да си взема от там и точка по въпроса, познати ме убеждават колко са добри и какво ме интересува какво има вътре, но не е съвсем така...всеки си има собствено мислене, но това за мен не е приемливо.
Отпред стоят уреди от които взимат резервни части.Отзад има хале където са основната част от уредите преди сервизиране и измиване.Това е като покупка на кола втора употреба-ако не ти хареса нещо чакаш следваща доставка :wink:
Chefo77 - майстор
agj написа:
stancho123 написа:
...., но това за мен не е приемливо.
Щом не е приемливо и искаш да си купиш нова от магазина, си купувай само нещо немско ....и нищо друго!
Имам един приятел който се занимава с ремонт на бяла техника -перални и сушилни ,съдомиялни и др.та той ми е съветвал така.....!Аз също съм със такива уреди втора ръка и съм много доволен ,но той ми ги преглежда и обслужва....!
Взех си петте пари от "втора ръка, ама немско" ... Голям кеф, голяма работа - имам си немско ... след 3 години се прецака програматора от нищото, 250 лева нов - мерси, помпа минимална заплата, доставка само от майната си. Харчи като лудо, смърди като кофа (макар че го чистех по инструкция) и накрая го подарих. Дареният я отвори, върза я директно, изведе конденза от друго място и си я ползва като фурна с вентилатор и отвеждане на водата - вероятно ще му служи още 10 години, но не по начина, по който е нормално.
Оттогава - само ново, с гаранция. Ще му се кефя аз на това, което немеца е изхвърлил, което е морално остаряло и използвано до безпаметност. Съдомиялна нова с 5 години гаранция, клас А+, 10 литра вода, 1 киловатчас ток; Пералня 6 кг с 5 години гаранция, клас А+, 25 литра вода, 1.1 киловатчаса; сушилня 7 кг с 5 години гаранция, клас А-10%, 0.8 киловатчаса ... Сравни ми ги с втора ръка 4-5 годишно, ама немско.
Не разбрахте ли, че доживотна техника няма и няма смисъл от нея. Защото докато И се нарадваме, остарява и физически, и морално. И докато се обърнем (аз затова по-горе намекнах за голямата гаранция), е излязло по-ново поколение, със сериозни разлики в негов плюс. Но все още има хора, които да убеждават другите, че е по-добре да карат 10-годишен Пасат, отколкото чисто нова Киа ... :wink:
Надявам се не го приемаш лично. Както казах парил съм се - и не само аз. Не всеки разполага като теб с майстор под ръка, който да му даде адекватен съвет за конкретна бройка и от плявата да отсее това, което ще му върши работа по-дълго време. Както казах в една друга тема, немецът не е по-прост - той цени парите повече от нас и след като той е преценил да я изхвърли, значи има защо да го направи. А пък новите немски определено не превъзхождат толкова източните си аналози, та да оправдаят разликите в цените.
chapara - майстор
Чефо го е казал!!!

А, за икона има Изображение

:-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Избор на пералня до 900лв" | Включи се в дискусията: