• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички въпроси за вилата.
didoni_ - специалист
kuger написа:
Добре си давате съветите, ами я ми кажете какво правим, когато смъкнат проводниците от стълбовете?
Сега говорих със съсед от село, смъкнати са около 2 км. проводници /междустълбие/, това грубо прави 10км. проводник /5 жила/ общо.
EVN са реагирали доста бързо, днес по обед е възстановено електрозахранването. Утре май ще бягам до село да проверя зя поражения.
Сега какво, да слагам сирена и при отпадане на захранване ли?
Има такива сирени с автономно захранване или си направи нещо като UPS с акумулаторна батерия :partyman:
hidrazin - майстор
Слагай от тези датчици. На 100% охранява 60-70 квадрата а до 250 квадрата на 50%. И не им трябва ток. С няколко такива може да покриеш двора.
Датчик
:partyman:
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
Слагай от тези датчици. На 100% охранява 60-70 квадрата а до 250 квадрата на 50%. И не им трябва ток. С няколко такива може да покриеш двора.
Датчик
Много отрано си се наквасил :shock:
thinkpad - майстор
Аз си мисля, че най-ефективно може да се пази с пускането на електрически ток по предварително инсталирани решетки. С дървени капаци отстрани, разбира се - и дистанционно изключване на тока. Оправия срещу крадците няма, освен да ги треснеш с нещо тежко, така че поне временно да им секне желанието за тарашене.
kuger - майстор
hidrazin написа:
Датчик
На една твоя снимка /постната/ видях едни сапунчета, ако ми пратиш няколко от 200 грамовите /с електродетонатори/, няма да откажа. Добре ще ми пазят двора, лошото е, че тия серсеми са атакували стълбовете.
Алармата ми е дублирана с допълнителни отделно действащи сензори и прожектори, а и е с аварийно акумулаторно захранване, но не знам, пак не съм спокоен.
Мисля да вкарам допълнително нулево реле, да действа при включена аларма при отпадане на захранването, и без това комшиите не реагират, страх ги е. Поне ще напълня селото с виене на сирени.
Алармата ми е самоделка, мисля, че е по-добре така.
thinkpad - майстор
Много сте брутални. Аз верно предлагам малко ток, ама вие направо на пехотните мини скочихте? :?
А иначе няма шега - ако рядко се посещава, може би към всичко останало и решетките ще са добро допълнение.
hidrazin - майстор
Решетки, капаци на прозорците, бронирани врати, бронирани стъкла, железобетонни стени, камери, жива охрана, зли животни (пантери, лъвове, каракачанки...). Това ли е решението? Значи вместо да отидеш да разпуснеш на вилата/къщата ще ходиш до затвора за почивните дни?
То защото не сме "брутални" сме на това дередже. Хващаш ги в крачка и им мяташ едно одеяло. После с лопатата. Може права, може крива. После като те срещне на улицата ще те поздравява и хич няма и да си помисли да краде. Ако не помогне - лечението се продължава. Нали искаме да ставаме бяла държава? В белите държави частната собственост е неприкосновена. У нас частната собственост е държавна, обществена, общинска, публична... всякаква, но не и на този, дето я притежава по документи.
По сегашния закон може да ти влезе у двора и да ти бере например ябълките, гроздето, да ти вади картофите... и нищо не можеш да му направиш ако не ти влезе в къщата. Ама и тогава си има условности. Преди Нова година мъдреха едни промени в наказателния и ще видим какво ще излезе. Ама както ги виждам какви са мижитурки, май нищо.
lov - майстор
Мъдреха ама адвокатското лоби в парламента пак извъртя нещата в тяхна полза така че да останат тълкуванията за неизбежната самотбрана и превишаване на права. А има ли тълкувания в даден текст на закон за юристите е мана небесна за изкарване на пари. Тъй че текстовете в промените не дават нищо ново освен една илюзия за малко по голяма свобода.
dobri_m - помощник
Каквото и да сложиш, няма ли хора е много трудна работа.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Решетки, капаци на прозорците, бронирани врати, бронирани стъкла, железобетонни стени, камери, жива охрана, зли животни (пантери, лъвове, каракачанки...). Това ли е решението? Значи вместо да отидеш да разпуснеш на вилата/къщата ще ходиш до затвора за почивните дни?
Законите ни защитават престъпниците повече, отколкото собствениците на частният имот. Всъщност не навсякъде е като САЩ и всичко чуждо в имота си можеш да стреляш. Виждам, че не си го имал действително предвид, а просто някаква хипербола, но тая мина можеш да я настъпиш без да искаш. :-D А тока поне можеш да го спреш. Иначе не се шегувам - като нищо съм достатъчно луд да си пусна ток по декоративната решетка на прозореца. :-D
А сега сериозно - подкрепям те, но нещата тук са такива, каквито са. И едва ли скоро ще се променят за съжаление.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Как да си предпазя вилата от крадци?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: