• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radius - майстор
Това последното ( за = и ~ го подозирах). Предвидил съм и резервни части.
Пообиколих днес 5-6 фирми. Ще сравня цените и ще преценя. Предложиха ми и някаква нова серия на Шнайдер - Asfora. Иначе пак е от ниския клас, но има и UV защита на пластмасата. Това хич не е маловажно, защото след време белите ключове ще станат цвят крем. Но на вид нещо не ми допадна.

Legrand Niloe идва от Египет, което не знам дали е по-добре от Турция. Много силно щрака ключа и няма метална вътрешна рамка, а пластмасова.
Идва ми на цена 460лв.
Шнайдер Аня излиза ~ 360лв с отстъпки ( напр. 1пол. ключ е за 2.81 с ДДС).
Не искам само по цена да решавам, но явно продуктите са с подобно качество и какво друго ми остава - дизайн и цена.
Chefo77 - майстор
Не съм забелязал Аниа-та как са, но Уника-та са песен за монтаж. Особено на ключове - ръгаш кабела у дупката и си готов :) Аз се чудих за Аниа и накрая си напазарих Уника :) :)
radius - майстор
Малки са ми клавишите на Униката :), а и доста по-скъпи са. Иначе са по-пипнати.
Гледам контактите нямат стоманени пружини да усилват натиска на клемите. Всички нови ли са така или само евтините серии? Дано се разбра за какво пиша.
thinkpad - майстор
PCL82 написа:
Турските контакти Гюнсан имат един конструктивен недостатък. Между контактните пластини защитните пластини няма достатъчно високи прегради. При замърсяване и включване на щепсела леко под ъгъл ми се е случвало да настъпи пробив между фазата и защитните пластини вътре в контакта и предпазителят да изключи. Контакът след това е годен, но с леко олязвени пластини.
Турските Gunsan имат пластмасово покритие над контактните пластини, където няма другаде къде да мушнеш освен в дупчиците на пластмасата. Задържането на контактните пластини се извършва посредством уплътняването от пластмаската И натиска от горната част на контакта(лицето), което е закрепено с кръстат винт. Не знам какво точно имаш предвид с твоето.
Най-голямата слабост на тия контакти е във винтовете, според мен. И то при ползването на права отвертка за завиването на винтовете. При по-сериозен натиск или многократно развиване, може да се разяде главата на винта, което го прави по-труден за завиване, но това обикновено е при неправилен подбор на отвертка. Един такъв контакт съм го приспособявал с винт от български контакт(за права отвертка). Еднакви са винтовете, само че в турският контакт болтчето от долната страна е малко по-тясно.
п.п Не съм забелязал по контактите да има знак =. Обикновено има само едно тире между 10 и 16.
radius написа:
Гледам контактите нямат стоманени пружини да усилват натиска на клемите. Всички нови ли са така или само евтините серии? Дано се разбра за какво пиша.
Имаш предвид нещо като метални зегерки, стискащи клемата? Мисля, че дори и Gunsan ги имаха тия зегерки. За българските съм сигурен. Само да не бяха толкова грозни!
PCL82 - майстор
thinkpad написа:
PCL82 написа:
Турските контакти Гюнсан имат един конструктивен недостатък. Между контактните пластини защитните пластини няма достатъчно високи прегради. При замърсяване и включване на щепсела леко под ъгъл ми се е случвало да настъпи пробив между фазата и защитните пластини вътре в контакта и предпазителят да изключи. Контакът след това е годен, но с леко олязвени пластини.
Турските Gunsan имат пластмасово покритие над контактните пластини, където няма другаде къде да мушнеш освен в дупчиците на пластмасата. Задържането на контактните пластини се извършва посредством уплътняването от пластмаската И натиска от горната част на контакта(лицето), което е закрепено с кръстат винт. Не знам какво точно имаш предвид с твоето.
radius написа:
Имаш предвид нещо като метални зегерки, стискащи клемата? Мисля, че дори и Gunsan ги имаха тия зегерки. За българските съм сигурен. Само да не бяха толкова грозни!
В къщи имам единични и двойни контакти Gunsan от 2000 и 2001г. Първите са с порцеланови основи, а вторите с пластмасови. При първите клемите са по стабилни, но на един порцеланът се пукна. При тези с пластмасови основи проводникът приплъзва и бяга от клемата ако се сложи както е предвидено между квадратната гайка и месинговата пластина. Затова аз съм ги сложил между главата на винта и месинговата пластина. Единичните имат допулнителни пружини, двойните не. Двойните имат калпаво заните ни пласини и лесно се разпадат-допълнително съм запоявал нитовете. При всичките няма пластмасова плочка над пластините и читави прегради и лесно става описания пробив.
radius - майстор
thinkpad написа:
Имаш предвид нещо като метални зегерки, стискащи клемата? Мисля, че дори и Gunsan ги имаха тия зегерки. За българските съм сигурен.
Gunsan може и да имат, но евтиния Шнайдер и Легранд Нилое нямат.
thinkpad - майстор
PCL82 написа:
В къщи имам единични и двойни контакти Gunsan от 2000 и 2001г. ..
Аз съм купувал само единични турски с пластмасова основа. Но съм монтирал и двойни, мисля че пак такива. Е, не са същите, каквито казваш, че са. Явно гледаме нещо различно, попаднал си на менте или аз се бъркам, но двойните, които взех бяха точно копие на единичните - онези с крилцата отстрани, серия Фантазия.
radius - майстор
Поръчах Шнайдер Асфора, хареса ни дизайна и за мен е плюс УВ защитата. Ще дойдат нач. на февруари, ще дам отзиви като почна да ги монтирам, а след 10г. ще ви кажа дали са пожълтели :lol: .
vk - специалист
radius, тая серия Асфора явно не се разпространява у нас, щом като си поръчвал и ще трябва да се чака. Обаче като я гледам в каталога http://www.schneider-electric.bg/docume ... Asfora.pdf
струва ми се обединява хубавите страни от ниската и високата серия/Unica/ на Шнайдер. Например има метална рамка от цам (цинк, мед, алуминии), стабилното захващане на кабела (както при уника-контактите), а са изоставили многото цветове на рамката, като предлагат само бяло и "слонова кост".
можеш ли да дадеш точни цени - за контактите, ключове, димер (ако си поръчвал) ?

Аз намерих някакви цени, но те са по-скоро за клиенти на дребно, без отстъпки
20.58 лв без ддс - РОТАТИВЕН ДИМЕР ДЕВИАТОР 600 VA
3.26 лв без ддс - ЕДНОПОЛЮСЕН КЛЮЧ 10AX
3.77 лв без ддс - ДЕВИАТОРЕН КЛЮЧ 10AX
3.95 лв без ддс - Двоен КЛЮЧ 10AX
3.44 лв без ддс - ЕДИНИЧЕН КОНТАКТ 16 A
radius - майстор
Доколкото разбрах, тази серия ще замести Anya и затова ценово е 90% сходна.
1п ключ 2.85 сериен 3.42, контакт 3.03, дев. 3.30
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Избор на ключове и контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: