Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
Интересно ми е кой каква изолационна лента ползва, в тая тема да обсъдим различните видове изолационни ленти и техните качества/свойства. Аз лично ползвам черна Tesa, за да изолирам кабели и спайки, а пък за означаването на кабелите ползвам каквато имам - червена Топмастер и някакъв остатък син Tesa, но то за означаването няма голямо значение. Ползвал съм и 3M, но ми се вижда някак по-твърда и по-трудно разтеглива.
kr1100 - майстор
N10 и 12; W 962; W 963 ; GLF :-D на Bishop, но истински , а не китайски ментета.
Преди и 122 Rubber Tape i VM Mastic
Истинските са на картонена шпула с надпис Bishop. Ментетата са на пластмасова шпула .
Менте N10/12 след залепяне се саморазлепват, а 962 и 963 не се самовулканизират.
PVC -ата се произвеждат в Испания , а самовулканизиращите в USA.
Медната мрежичка 15 Plybraid ментето е от Турция.
Внасят се на шпули с широчина 1,2м чрез сателитна фирма на г-н Бобек от Европейския отдел на Бишоп и се нарязват в 1 ф-ма Пловдив
Може да се направи справка за рекламации в "Кабел Комерс " - Бургас; "Елсистем " Шумен
Последна промяна от kr1100(стар) на ср яну 08, 2014 8:24 pm, променено общо 2 пъти.
MIRO_073 - майстор
kr1100 написа:
N10 и 12; W 962; W 963 ; GLF :-D на Bishop, но истински , а не китайски ментета.
Преди и 122 Rubber Tape i VM Mastic
Истинските са на картонена шпула с надпис Bishop. Ментетата са на пластмасова шпула .
Менте N10/12 след залепяне се саморазлепват, а 962 и 963 не се самовулканизират.
PVC -ата се произвеждат в Испания , а самовулканизиращите в USA.
Медната мрежичка 15 Plybraid ментето е от Турция.
Внасят се на шпули с широчина 1,2м чрез сателитна фирма на г-н Бобек от Европейския отдел на Бишоп и се нарязват в 1 ф-ма Пловдив
Може да се направи справка за рекламации в "Кабел Комерс " - Бургас; "Елсистем " Шумен
Да има Bishop менте на пазара-потвърждавам. Ама не знаех чак такива подробности.
ralev - специалист
Преди ползвах само Теса но от как открих 3М не ми харесва Тесата. Бишопа понеже ми се вижда скъп (но пък е перфектен) го ползвам само за връзки в мокри помещения, и замазани такива.
thinkpad - майстор
ralev написа:
Преди ползвах само Теса но от как открих 3М не ми харесва Тесата. Бишопа понеже ми се вижда скъп (но пък е перфектен) го ползвам само за връзки в мокри помещения, и замазани такива.
И какво не му харесвате на Теса? 3М съм ползвал и не го харесвам, защото стои по-твърд и по-трудно като че ли се работи с него. Уж не приличаше на менте 3М-а...
п.п Някой виждал ли е такива щепсели? Бях си купил няколко, ама искам всички да си ги сменя с такива. По-лесно се вадят от контакта, има къде да захванеш. Особено ако ти се заклини щепсела в контакта. Уж пише Made in Bulgaria, ITL, ама никъде не мога ги намеря.
Изображение
Аз ползвам Plymouth , издържа на слънце на студ на влага, добър е, и Tesa е добър ако е на хартиената ролка
thinkpad - майстор
yosko написа:
Аз ползвам Plymouth , издържа на слънце на студ на влага, добър е, и Tesa е добър ако е на хартиената ролка
То има ли друга Теса, освен на хартиена ролка? В моето село няма или не съм виждал. А Plymouth само съм го чувал, не съм бачкал с такъв. Някакви впечатления от самата работа? :)
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... По-лесно се вадят от контакта, има къде да захванеш. Особено ако ти се заклини щепсела в контакта...
Има такива и направо с ухо. Ползвал съм от първия модел и не съм доволен. За другите не знам.
http://www.maxiel.com/index.php?m=320&l ... rodid=7268
http://www.elkab-bg.com/page.php?n=128774
http://cablelovers.com/bg/accessories/5 ... -ring.html
Този последния - ясно. За уреди без метални части.
ralev написа:
...Бишопа понеже ми се вижда скъп (но пък е перфектен) го ползвам само за връзки в мокри помещения, и замазани такива.
Какво значи замазани връзки ???
:partyman:

Тема "Какъв изолирбанд ползвате?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: