Всичко за дърводелството
Profi Stroi - специалист
Имам едно питене към професионалистите от бранша
Наскоро ми се наложи да правя стълбище
Покрито с бамбуков паркет.До тук добре.Собствениците поискаха да има парапет от дъб.
Избрахме отделните елементи,купихме и монтирахме
До тук добре
Дойде време за лака.
Избраха си цвят.
Взехме скъп двукомпонентен и когато нанесохме се оказа че става червеникаво при все че лака беше предвиден да кафенее.
На другия ден след неодобрение от тяхна страна се започна едно голямо ШКУРЕНЕ.
Около 70-80 м шкурка и не излиза и не излиза
Пробвахме с терминатор и пак така не излиза ](*,)
housedoktor - майстор
Ох ..сложна ситуация..Ако не става с шкурене защо не опиташ да го потъмниш.Системата'приложна стъкмистика':На пар4е от същото дърво нанасяш същия лак после друг малко по-тъмен и предоставяш на клиента за одобрение.....С лентов щлайф пробвахте ли?
Profi Stroi - специалист
И с лентов и с виброшлайф
На ръка все същата работа
А иначе за потъмняване не може да става и дума
Предложихме
Но се гони цвета на стъпалата което май можеше да спомена по горе
Както се подразбира цвета е по светъл :)
housedoktor - майстор
Профистрой ,хрумна ми нещо,нали за парапет става въпрос?Профилите на щпинделите какви са?Идеята ми е малко хард но 100% ще свърши работа,ако искаш пиши на лични
Profi Stroi - специалист
Няма за какво да е на лични
Нека и останалите разберет за какво става въпрос
Показвам какви са елементите

Вижда се цвета на байца и разликата в цвета на покритието на стълбището
Последна промяна от Profi Stroi на съб фев 23, 2008 8:45 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
М да ..очаквах да са от тези..Ами идеята ми за очистване е много трудоемка но с 100% шанс.Намираш добре оборудвана дърводелна.Разглобяваш всичко на детайли.После от ръкохватката се отнема на фреза по 1мм от всякъде .... :shock: след това същата операция на струг със шпинделите .Внимаваш обаче да не вземеш самите им краища където влизат в основата и рукохватката-иначе ще хлопат.Най добре преди да разглобиш да бележеш до къде влизат.Не се сещам за друг начин.Апропо какъв лак позва-не предполагах че ще е такъв инат-явно е много качественПак ти казвам снощи се замислих как бих постъпил аз...Правил съм стълби ,но подобна намеса не ми се е налагало да правя.Успех ,Профистрой .Надявам се да съм ти помогнал
Profi Stroi - специалист
О кошмар
След двудневно разнасяне на лентови шлайфове,шкурки,цикли и тем подобни на вечерта си тръгнахме с сияещи лица
Резултата - парапета беше избелял от търкане.
На сутринта всеки грабнал по четка,валяче и ваничка дружно се запътихме към инатливата стълба.
И резултата ни покърти.
Беше станала червена все едно бяхме търкали само един път само .
Вече знам какво ще направя.

Прикачен файл

002890401.jpg
002890401.jpg (24.84 KиБ) Видяна 3776 пъти
emil_v r - майстор
Zдр. имах абс. същият случай . Почвам да си мисля че сме използвали и същите лакове . Не се и опитвахме да шкурим понеже беше попил дълбоко . Купихме още от същият лак ,но друг цвят ,и повторихме върху червенеещият ,и стана тъмнокестеняво квото искаше клиента само с един тон по- тъмно . Опитите правихме на елемент от същият матриал, и олучихме не от първият път си спомням Късно ми е да търся снимки понеже беше преди 2-3 години и съм ги изнесъл на диск некаде . Ако държиш на снимка пиши , да не търся напразно , че не съм сигурен има ли и къде.
Profi Stroi - специалист
Снимки ми не требват
Чука свърши работа - така си и мислех
Не ме подведе
Стария парапет затопли къщата и тествахме камината - гори и то добре
От байца ще е.
Купени са нови парапети и са наполовина монтирани
до утре ще има снимки в готов вид.
Вече ма тренинг
А и пичовете са нахъсани - ще стане

Тема "Винаги има първи път" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: