Съвети за начинаещи готвачи.
kopaiko - специалист
Здравейте майстори.Научете ме как да правя бланширани картофи,че купешките са доста скъпички.Пробвах доста рецепти от гугъла с потапяне във вряла вода ,вряло олио после изцеждане и замразяване но не се получават като купените(хрупкави) .Моите остават меки колкото и да ги държа във фритюрника даже накрая стават тъмно кафяви . Предполагам че не е от сорта картофи,купувал съм от различни места все същия ефект.А като гледам на пазара колко фирми производители има (наши и чужди) едва ли използват един сорт картофи. Не мисля че е и от фритюрника защото купените стават перфектни.
MamaMy - майстор
От сорта картофи е. По Смолян гледат едни червени които са страхотни за пържене.
king82 - специалист
Замразяват ги супер бързо. Това е нещото което не може да се направи в домашни условия. Така замразяват и зеленчуците.
ESPACE - майстор
Чувал съм че ги замразяват шоково с въглероден двуокис. Ефекта може да го пробваш и в къщи с един пожарогасител пълен с въглероден двуокис. Трябва да стане. Ама цената ще скочи :)
toni_g79 - специалист
Пробвай да ги вариш няколко минутки,после хвърляш във фритюрника.Тънкостта е да не ги превариш.След като поврят се излива водата и картофките се разтръскват хубаво както са в тенджерата .....Принципно това го правя с едро нарязани парчета картофи,но предполагам и с по-тънки ще стане.....Резултата е коричка с мека вътрешност :)
gechev - специалист
В Европата ги пържат в палмово масло и стават много вкусни, но докато са топли. Аз когато ги пържа за себе си смесвам краве масло със свинска мас. Тези масла имат многократно по висока температура от олиото. Кравето и маста обаче според домашните ми мадами имали холистирол и затова действам с тях индивидуално. :-D

Тема "Бланширани картофи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: